News Flash:

Volksbank, acuzata de santaj si amenintari

27 Noiembrie 2010
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
Un client al Volksbank reclama ca banca nu a pus în aplicare o hotarâre a instantei privind suspendarea platii comisionului de risc pâna la finalizarea judecatii pe fond si ca a fost amenintat cu scadenta anticipata a creditului, dar institutia de credit sustine ca nu a primit oficial decizia.
Potrivit avocatului, clientul a fost sunat saptamâna trecuta de un reprezentant al bancii, care i-a adus la cunostinta ca figureaza cu restante la plata ratelor. Reprezentantului bancii i s-a explicat ca nu exista restante si respectivele comisioane de risc nu au fost platite ca urmare a unei sentinte pronuntate de instanta. "Cu toate acestea, miercuri, 24 noiembrie, clientul a primit doua notificari scrise prin care i se punea în vedere sa achite sumele asa-zis restante din data de 5 noiembrie 2010, ulterioara datei în care s-a pronuntat instanta. Mai mult, mama clientului, care este garantul unuia dintre cele doua contracte de credit, a primit tot miercuri o adresa prin care i se aducea la cunostinta asa-zisa restanta a debitorului si prin care i se solicita sa efectueze plata în contul acestuia", a declarat avocatul clientului, Cristian Bacanu.
În notificarea transmisa girantului se spune: "În atare situatie, va reamintim faptul ca, în caz de neachitare de catre client a sumelor restante, Banca poate proceda la punerea în aplicare a prevederilor Sectiunii 8 din Conditiile Generale ale Conventiei de Credit mai sus mentionata, privind declararea scadentei anticipate a soldului creditului, cu toate consecintele care decurg din aceasta". Ulterior, clientul a primit notificare de la banca prin care era anuntat ca va fi înscris la Biroul de Credit. "O noua amenintare, care va fi cu siguranta adusa la îndeplinire, pentru ca sistemul lor genereaza automat instructiunea catre Biroul de Credit, daca nu este operata o modificare de catre operatori cu privire la restantele respective", considera avocatul.

Ce spune Volksbank

Banca sustine ca în notificare nu face "sub nici o forma" referire la declararea scadentei anticipate, ci la raportarea clientului la Biroul de Credit pentru restantele de plata. "În ceea ce priveste decizia judecatoreasca de suspendare a platilor, Volksbank România o va pune în aplicare imediat ce vom primi înstiintarea oficiala. Momentan, nu am primit nimic oficial legat de aceasta sentinta", se arata într-o declaratie de presa transmisa de banca agentiei Mediafax.
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul Judecatoriei Sectorului 6 - Bucuresti, în dosarul în cauza instanta admite cererea si "dispune suspendarea platilor lunare ale comisionului de risc (redenumit de pârâta ca fiind comision de administrare credit) prevazut în conventiile de credit (...) pâna la solutionarea irevocabila pe calea dreptului comun a problemei legalitatii încasarii acestui comision. (...) Executorie. Cu recurs în 5 zile de la pronuntare. Solutionare". Avocatul Bacanu sustine ca banca a depus deja recurs în termenul precizat.

Acuzatiile

"Aceste miscari se încadreaza în doua actiuni: santajul, pentru ca se constrânge o persoana printr-o amenintare sa dea sau sa faca o actiune, în vederea dobândirii unui folos injust pentru sine sau terta parte. Amenintarea consta în declararea creditului scadent pentru o restanta fictiva, atât timp cât instanta a dispus suspendarea platilor, iar folosul injust consta în încasarea unor sume banesti ce nu sunt datorate în acest moment, conform aceleasi decizii. De asemenea, este vorba de abuz în serviciu contra intereselor personale, în sensul ca functionarul bancii, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, îndeplineste în mod defectuos un act, transmite adresa de amenintare si pretinde o plata nedatorata, cauzând o vatamare a intereselor legale ale altor persoane, care au fost stabilite printr-o decizie judecatoreasca executorie", a precizat Bacanu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

volksbank acuzatiile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3857 (s) | 22 queries | Mysql time :0.267861 (s)