Stiri medicale

ARN-ul inhalabil, inovatia care poate duce la remedii pentru o mare varietate de afectiuni

Publicat: 13 ian. 2019

ARN-ul mesager, care poate ajuta celulele sa produca proteine terapeutice, promite tratarea multor boli. Pana acum, cel mai mare obstacol il reprezenta modul de administrare a acestor molecule.

De aceea, cercetatorii de la MIT au creat o versiune inhalabila a ARN-ului mesager. Aerosolul poate fi administrat direct in plamani pentru a ajuta la tratarea diferitelor afectiuni precum fibroza chistica, scrie descopera.ro, care citeaza Phys. „Suntem de parere ca abilitatea de a administra ARN-ul prin inhalare ne poate permite sa tratam o varietate de boli ale plamanilor”, a precizat Daniel Anderson, profesor la Department of Chemical Engineering din cadrul MIT si unul dintre autorii studiului.

Savantii au aratat ca pot face ca celulele din plamanii soarecilor sa produca o anumita proteina – in acest caz una bioluminiscenta. Daca acelasi succes poate fi realizat si cu proteinele terapeutice, atunci bolile de plamani pot fi tratate.

Noul studiu, condus de Asha Patel de la MIT, face parte dintr-un context mai larg, in care multe echipe de cercetatori din intreaga lume doresc sa foloseasca ARN-ul mesager pentru a transforma celulele organismului in „fabrici de medicamente”. Demersul poate fi esential pentru tratarea unora dintre cele mai grave maladii, precum cancerul, mai ales acum, cand o metoda de administrare a ARN-ului a fost stabilita. A.M.loading...

Adauga un comentariu