Actualitate

Breaking news! Lider PNL audiat la DNA! Totul are legatura cu Ludovic Orban

Publicat: 17 sept. 2018
1

Primvicepresedintele PNL Sector 2, Viorel Catarama, a fost audiat, luni, la DNA dupa plangerea pe care a depus-o impotriva lui Ludovic Orban si a 15 liberali, pe motiv ca au incercat excluderea sa din partid si au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

"Am fost audiat in calitate de martor pentru plangerea penala pe care am facut-o impotriva lui Ludovic Orban si a 15 membri din Partidul National Liberal datorita unor infractiuni pe care le-au comis si pe care le-am mentionat intr-un interviu pe care vi l-am dat acum ceva timp. Le-am spus procurorilor ca s-a folosit influenta pentru a obtine avantaje necuvenite pentru niste persoane in favoarea altora", a declarat Viorel Catarama, la iesirea din sediul DNA, conform Mediafax.

Ultima ora! Plangere penala impotriva lui Ludovic Orban! Cine este denuntatorul

La inceputul lunii august, Catarama anunta ca depune plangere penala impotriva lui Ludovic Orban, Robert Sighiartau, Laurentiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Citu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Balan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miutescu, Nicolae Giugea si George Siscu, pentru "ilegalitatile comise in sedinta Biroului Executiv din data de 9 iulie, cand, incalcand 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum si prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a ma impiedica sa candidez la Primaria Capitalei".

Acesta mai transmitea ca a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL pentru eliminarea a doua articole din statut (Art. 13 a si Art. 24 b- ce fac referire la libera exprimare: "libertatea de constiinta si libertatea de exprimare a opiniilor oricarui membru in cadrul structurilor organizatorice ale partidului, precum si in afara partidului in masura in care exprimarile respective nu contravin deciziilor si hotararilor luate de organismele de conducere ale partidului") si a doua articole din Codul Etic (Art. 14 –"Se recomanda ca membrul PNL sa nu transmita in afara partidului catre persoane straine, sau in mass-media, informatii despre eventuale tensiuni sau conflicte intervenite in interiorul formatiunii noastre politice" si Art. 23- "Atat in mass-media cat si in public, membrul PNL va sustine si va reprezenta linia partidului, nu va face declaratii care sa dauneze intereselor si/sau imaginii partidului, liderilor sai sau a oricarui membru al formatiunii noastre"), despre care spune ca incalca art. 30 alineatele 1 si 2 din Constitutie, cenzurand libertatea de exprimare in spatiul public.

Comisia de arbitraj PNL Bucuresti a stabilit ca decizia de excludere a lui Viorel Catarama din PNL este nula, avand in vedere ca mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anuntarea din timp a persoanelor vizate de excludere si dreptul la aparare.

Comentarii
  • Nene ,,Mandolină”… se pare că ce ai făcut ,,matale” altora, ți-au făcut și alții ,,matale”. Numai că în cazul ,,lu matale”, cred că e grav. Dacă e și adevărat… e nasol: bocceluța și la ,,cursuri”. Pentru fals se dă ceva ani de ,,cantonament”.

Adauga un comentariu