Actualitate

CANICULA in toata tara

Publicat: 03 iul. 2012

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o atentionare COD GALBEN si o avertizare COD PORTOCALIU de caldura, valabile in perioada 3 – 6 iulie 2012. Judetele avertizate cod portocaliu sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj. Restul judetelor sunt atentionate cu cod galben.

Atentionare COD GALBEN. In intervalul 3 – 6 iulie 2012, valul de caldura va cuprinde toate regiunile tarii. Vremea va fi caniculara, iar temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii relativ extinse in zonele de campie si de deal.

Avertizare COD PORTOCALIU. In Banat, Crisana, precum si in vestul Olteniei si al Transilvaniei, canicula va persista si se va intensifica. Disconfortul termic va fi in continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade si, izolat, 39 de grade, indeosebi in zilele de miercuri, joi si vineri.loading...

Adauga un comentariu