Actualitate

Iesenii nu se inghesuie la credite

Publicat: 13 iul. 1999

Conform Ordonantei 36/1999, bancile care vor acorda credite pentru achizitionarea de utilaje agricole din productia interna vor beneficia din partea statutului de o subventie a dobinzii de 70%. Chiar si in aceste conditii, in judetul Iasi se pare ca putini vor fi aceia interesati de a contracta un astfel de credit, datorita conditiilor impuse de creditori.
„Pentru a-si asigura recuperarea banilor, bancile nu accepta ca garantie pentru sumele de bani imprumutate decit cladiri cit mai rezistente, in zone in care sa se permita o rapida comercializare a lor in cazul in care creditorul se dovedeste incapabil sa-si plateasca datoria”, ne-a declarat Gheorghe Aioanei, directorul Directiei pentru Agricultura si Alimentatie a judetului Iasi. „Nu se accepta in nici un caz drept garantie utilajele achizitionate cu acesti bani sau alte tipuri de active”, a mai precizat Gheorghe Aioanei.
Pina in prezent, s-au aratat disponibile sa aloce fonduri din rezervele proprii pentru aceste tipuri de credite doar CEC si BRD.
Mihai ANDREIloading...

Adauga un comentariu