Eveniment-Social

Sefii primariei declanseaza operatiunea „Cimitirul”

Publicat: 11 nov. 2014
1

@ Municipalitatea ieseana vrea sa extinda cimitirele din oras, avand in plan demolarea serelor celor de la spatii verzi @ Exista chiar si o propunere de infiintare a unui cimitir de 10 hectare spre Vladiceni @ Informatiile despre mormintele din cimitire ar urma sa fie inventariate si ele cu un soft care costa cateva mii de euro

Sefii de la SC Servicii Publice SA, firma care gestioneaza spatiile verzi si cimitirele din oras, analizeaza un soft pe care ar urma sa il implementeze in perioada urmatoare pentru intocmirea unei evidente electronice a mormintelor. „Lucram la un soft in momentul de fata. Ni s-a prezentat un demo, urmeaza sa stabilim detaliile. Ne va ajuta sa avem o baza de date clara, cu amplasamentul mormintelor, situatia achitarii taxelor, concesionarii, lucrarile efectuate si asa mai departe”, a declarat Laurentiu Ivan, directorul SPI. Potrivit acestuia, softul ce va fi implementat de anul viitor ar costa in jur de 7.000 de euro si ar uma sa fie realizat de Gecad Net, unul din colaboratorii celor de la Vodafone.
 
Discutii despre un cimitir nou la Vladiceni

Pe langa implementarea unui sistem electronic de gestionare a mormintelor din cimitire, cei de la SPI anunta ca intentioneaza sa gaseasca solutii si pentru extinderi, cimitirele fiind in acest moment extrem de aglomerate. Municipalitatea a primit deja propuneri pentru achizitionarea unor terenuri, de exemplu unul de 10 hectare, amplasat aproape de Vladiceni, unde ar putea fi infiintat un nou cimitir. Varianta este, potrivit unor surse din primarie, in analiza, fiind verificata respectarea unor normative geo-topo, afacerea fiind deocamdata in stand-by. „Trebuie respectate conditii stricte atunci cand vorbim de un teren pentru cimitir, nu trebuie sa aiba alunecari, trebuie sa aiba o anumita conformatie. Am primit o astfel de propunere, de fapt chiar mai multe, dar nu ne gandim deocamdata decat la variantele de lucru la indemana, cum ar fi extinderile”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

SPI demoleaza serele pentru a extinde un cimitir

Activitatea pe linie de spatii verzi a celor de la SPI va avea de anul viitor o noua componenta. Mai precis, cei de la SPI doresc sa construiasca 5.000 de metri patrati de sere din sticla in zona Tudor Neculai, la noua baza a societatii. Actualele sere ar urma sa fie demolate pentru extinderea cimitirului Sfintii Petru si Pavel. „Anul viitor incepem o investitie intr-o sera de 5.000 de metri patrati. Am gasit preturi chiar destul de mici, undeva la 10-12 euro/mp, la un producator olandez. Acel tip de sera poate fi gestionat in module, fiecare putand adaposti rafturi. Nu se va mai planta pe sol, ci pe masa si plantele vor putea fi relocate in functie de cat cresc, de luminozitate si asa mai departe. Aceste sere le vor inlocui pe cele de pe Moara de Vant, de la Cimitirul Sfintii Petru si Pavel, pe care le vom dezafecta pentru extinderea cimitirului”, a detaliat Laurentiu Ivan, directoruL SPI.

Adauga un comentariu