Sfatul medicului

Beneficiile sporturilor de iarna

Publicat: 01 ian. 2017
7

Unul dintre cele mai importante avantaje ale sporturilor pe care le poti practica iarna este acela ca îti protejeaza inima si te ajuta sa previi bolile cardiovasculare prin faptul ca simpla prezenta a zapezii te face sa depui mai mult efort.

Exista chiar si un studiu realizat de Fundatia Canadiana pentru Inima si Prevenirea Atacului de Cord, care a aratat ca orice sport alegi sa faci iarna, obtii o reducere a riscului bolilor de inima sau a infarctului. Te ajuta sa slabesti mai usor Daca ajungi la munte, profita si schiaza.

În ciuda febrei musculare pe care este posibil s-o faci dupa orele petrecute pe schiuri, vei obtine o flexibilitate mai buna a membrelor, umerilor si spatelui. Schiatul prin zapada pune la lucru multe grupe de muschi, cum sunt cei ai coapsei, ai dosului, ai picioarelor, bratelor (bicepsi si tricepsi). Mai mult, îti intensifica metabolismul si te ajuta sa arzi între 500 si 600 de calorii într-o ora.

Ai probleme la coloana vertebrala? Iata ce sport te poate ajuta 

Pentru a nu risca sa te accidentezi sau sa te deshidratezi ai grija sa nu te epuizezi schiind ore în sir fara pauza. Cere ajutorul unui instructor de schi, daca esti începator (asa eviti întinderile musculare). Ia un echipament potrivit, pentru ca expunerea prelungita la frig te poate face sa ajungi la hiportemie.

Au efect antistres Indiferent de varsta pe care o ai, patinajul îti aduce o multime de beneficii pentru sanatate. Te ajuta sa fii mai flexibil, mai agil, îti sporeste rezistenta corpului, echilibrul si-ti întareste muschii. Dincolo de aceste avantaje, cercetari recente au dezvaluit ca patinajul îti ofera si beneficii de ordin mental. Patinand, scapi de nelinisti, griji si stres.

sursa:adevarul

Adauga un comentariu