Eveniment-Social

Contexte inovative de invatare bazate pe realitatea virtuala si realitatea augmentata, proiect al Liceului de Informatica Iasi

Publicat: 18 sept. 2019
1

Preocupat permanent de construirea unor contexte de învatare inovative care sa raspunda nevoilor de formare ale elevilor, conectati la ritmul alert de dezvoltare a tehnologiilor, Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" Iasi deruleaza proiectul Erasmus+ nr. 2018-1-RO01-KA201-049411, intitulat "Inovatie în scoala viitorului prin utilizarea realitatii virtuale si augmentate în formare si educatie scolara".

Vezi si: Performanta SPECTACULOASA internationala pentru un tanar de la Liceul de Informatica din Iasi

Proiectul este finantat de Comisia Europeana (CE), are un buget aprobat de 250.350 de euro si vizeaza crearea de produse intelectuale prin contributia specialistilor din institutii partenere: Liceul "Grigore Moisil" (institutie coordonatoare), Fundatia EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consortiu de 43 scoli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Braganca, Soros International House si Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

Vezi si: Laborator de zecii de mii de euro pentru elevii de la Liceul de Informatica din Iasi – FOTO,VIDEO

"În perioada 16 – 20.09.2019 se desfasoara training-ul de formare a 22 de profesori si specialisti IT din România, Italia, Portugalia, Lituania, care vor proiecta scenarii didactice bazate pe realitatea virtuala si augmentata pentru scoli. Activitatile de formare sunt coordonate de Liceul Teoretic de Informatica «Grigore Moisil» si Fundatia EuroEd, în parteneriat cu Facultatea de Automatica si Calculatoare – Universitatea Tehnica «Gheorghe Asachi» din Iasi, Facultatea de Informatica – Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi si compania Centric. Liceul Teoretic «Grigore Moisil», prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. drd. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Daniela Zaharia, prof. dr. Marius Smirnov, coordoneaza crearea de resurse educationale deschise bazate pe realitatea virtuala, dedicate directorilor de scoli si profesorilor", au aratat oficialii institutiei de invatamant preuniversitar.

Vezi si: Liceul de Informatica din Iasi lanseaza un laborator modern dedicat Roboticii – FOTO VIDEO / UPDATE

În cadrul activitatilor proiectului au fost sustinute activitati demonstrative transdisciplinare, utilizând noile tehnologii si diferite resurse educationale on-line de catre elevii Liceului Teoretic de Informatica, coordonati de profesorii acestora – membri ai echipei de proiect.

Adauga un comentariu