Magazin

Spectacol cu roboti creati de liceeni, duminica, la Palas

Publicat: 31 ian. 2019
1

Liceeni din Iasi, dar si din Suceava, participanti la programul BRD FIRST Tech Challenge Romania, vin la Palas sa impresioneze publicul cu robotii construiti de ei.  DEMO ROBOTICA va avea loc duminica, pe 3 februarie 2019, de la ora 14.00, in Atriumul Palas Mall. Evenimentul inedit ii are in prim-plan pe elevii de liceu din Iasi si Suceava inscrisi in programul de robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania, organizat de Asociatia Natie prin Educatie.

Demonstratiile vor fi deosebit de captivante pentru publicul de toate varstele, mai ales pentru ca tehnologiile sunt realizate de catre liceeni. Echipele Fuse (Colegiul National „Costache Negruzzi” Iasi), CyLiis (Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi), Circuit Dealerz (Colegiul National „Petru Rares” Suceava) si Filatronics (Liceul Teoretic Filadelfia Suceava) sunt pregatite sa le ofere curiosilor informatii despre proiectele pe care le-au realizat si despre utilitatea acestora, dar si sa impartaseasca cu ei impresii despre pasiunea lor pentru robotica si stiinte exacte. Caravana DEMO ROBOTICA a fost prezenta, weekend-urile trecute, si in alte locatii din cadrul retelei nationale a companiei IULIUS, la Iulius Mall Timisoara si Iulius Mall Cluj, unde adolescentii talentati din aceste orase au facut spectacol cu ajutorul robotilor construiti chiar de ei.
Echipele fac parte din cea mai mare competitie de robotica pentru elevi de liceu din tara – BRD FIRST Tech Challenge Romania. In programul dezvoltat de Natie prin Educatie sunt inscrise 145 de echipe, 2.000 de elevi de liceu, din 77 de orase. Miza cea mare este participarea la Campionatul National de Robotica, care va avea loc la Bucuresti, pe 22 – 24 martie 2019, si calificarea la Campionatul Mondial din SUA (aprilie 2019). Vino sa vezi in actiune si sa sustii cele mai bune echipe de robotica de liceu, duminica, la Palas!
 

Comentarii
  • Spor la gripă și viroze fraierilor care se duc. Cel mai ”inteligent” lucru pe care îl pot face oamenii, să stea înghesuiți ca hârciogii într-un loc închis, în plin sezon de boli…bravo mă.
    Botanica e pustie cuc zilnic, doamne ferește de o gură de aer curat și nițică liniște, dar toți amărâții umblă ca niște zombie zi de zi prin că.catul ăla de Palas.

Adauga un comentariu