News Flash:

Pentru ca populatia sa poata achita impozitele fara comisioane

Trezoreria deschide conturi la banci

21 Decembrie 2010
916 Vizualizari | 0 Comentarii
Clientii persoane fizice ai bancilor vor putea plati taxele si impozitele fara a achita comisioane bancare, dupa ce Ministerul Finantelor Publice va deschide conturi de plata ale Trezoreriei la institutiile de credit, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta publicat de MFP. "Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida, pe baza de conventii încheiate între parti, conturi tranzitorii la institutii de credit, în vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare, clienti ai institutiilor de credit respective", se arata în proiectul de ordonanta de urgenta mentinat. Suma colectata va fi transferata de institutia de credit în contul tranzitoriu al Ministerului Finantelor Publice, deschis la Trezoreria operativa centrala, cel târziu în prima zi lucratoare urmatoare de la încasare. Pentru operatiunile de transfer MFP va plati institutiei de credit comisioane din bugetul trezoreriei statului la nivelul comisioanelor percepute de Transfond. De asemenea, MFP poate sa deschida conturi colectoare la institutii de credit în scopul încasarii sumelor achitate online de contribuabili persoane fizice catre bugetele componente ale bugetului general consolidat. Si în acest caz, virarea de catre banci a sumelor achitate online de contribuabili în conturile colectoare deschise la trezoreria statului, pe bugete componente ale bugetului general consolidat, se face în termen de o zi lucratoare de la data autorizarii tranzactiei.
În prezent, persoanele fizice care detin conturi bancare pot achita obligatiile prin ordine de plata catre Trezorerie, însa operatiunea presupune anumite costuri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

comisioane bancare trezoreriei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013546 (s)