Stiri

Vodafone Romania intra pe piata software-ului cu o noua divizie

Publicat: 04 mart. 2013

Vodafone Romania, cel de-al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a infiintat o firma care isi va desfasura activitatea in domeniul software-ului, se arata in Monitorul Oficial.

Companie poarta denumirea de Vodafone Romania Technologies, iar obiectul principal de actovitate este editarea produselor software. Actionarii companiei sunt Proton Technologies cu 5% si Vodafone Romania cu 95% din actiuni.

Potrivit Monitorului Oficial cei doi oameni cheie ai companiei sunt Giovanni Chiarelli si Till Streichert Director Channel Marketing, Sales Operations and Logistics at Vodafone Romania care au fost numiti pe o durata de trei ani.

Compania a depus la OSIM si o cerere de inregistrare a brandului INDYGEN, posibila denumire a diviziei.

La 31 decembrie 2012, operatorul avea un portofoliu de 8,122,067, in  scadere fata de finalul lui 2011, dar in crestere cu 247,847 fata de trimestrul anterior. La jumatatea anului trecut portofoliul Vodafone numara  7,798,411 de utilizatori, cel mai scazut nivel de cand a inceput criza financiara, iar operatorii au pierdut foarte multi clienti.

Potrivit raportului Vodafone Group, veniturile subsidiarei din Romania au scazut in ultimul trimestru al anului trecut afaceri de 143 de milioane de euro, in scadere cu 9.2% fata de perioada similara a lui 2011 si reprezinta cel mai scazut nivel al veniturilor trimestriale din ultimii doi ani.

Veniturile totale din date au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 8,6% fata de trimestrul anterior. Cresterea veniturilor de date mobile a fost stimulata de adoptia crescuta a smartphone-urilor, impreuna cu ofertele speciale de Internet pe mobil.

ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator din serviciile mobile) a avut valoarea de 7,0 Euro, la 31 Decembrie 2012, in usoara scadere fata de finalul lui 2011 cand se situa la 7,3 euro.loading...

Adauga un comentariu