Stiri

De la 1 martie 2012, Google va comasa toate informatiile pe care le are despre tine

Publicat: 24 feb. 2012

Dacă vrei să îţi protejezi intimitatea şi căutarile făcute de tine de-a lungul timpului, pe Google, poţi şterge acum istoricul acestora.

Ceea ce ai căutat pe Google, ai share-uit pe Google Plus şi ai urmărit pe Youtube va ajunge “într-un pachet frumos” pe mâna advertiserilor , pentru ca aceştia să îşi maximizeze vânzările, afişându-ţi reclame personalizate în funcţie de cine cred ei că eşti tu pe internet.

Anunţul gigantului motor de căutare de a-şi schimba politica de procesare a informaţiilor private a fost un subiect extrem de controversat, compania ajungând şi în faţa Congresului SUA.

Iată care sunt paşii pentru a-ţi şterge istoricul căutarilor efectuate pe Google, înregistrate doar atunci când ai fost logat la ei:

1.Loghează-te pe contul tău de Google.

2. Mergi pe pagina https://google.com/history

Opţional pasul 2.1 Minunează-te de căutările efectuate acum câţiva ani, de care probabil că ai şi uitat.

Istoric căutari pe Google

3. Fă click pe “remove all web History”(sau Eliminaţi tot istoricul Web – în cazul în care aveţi setată limba româna)

4. Click pe “ok”

Astfel vei şterge orice urmă a căutărilor tale pe gigantul motor de căutare iar conştiinţa ta va fi împăcată. În cazul în care ai mai multe conturi Google, trebuie să repeţi aceşti paşi pentru fiecare cont în parte.

Dacă eşti adeptul teoriilor conspiraţionale, află că nu eşti singur şi în cazul în care vrei să ştergi toată activitatea ta efectuată pe serviciile Google (de ex: Yahoo, Adwords, Analytics, Buzz, Picasa, Gmail, iGoogle, Google Latitude, Google Maps, Google Reader şi multe altele), poţi intra pe Data Liberation şi să urmezi paşii lor spre anonimitate.

 

 

 loading...

Adauga un comentariu