Eveniment-Social

Dronele: invatare experimentala si noi resurse educationale

Publicat: 10 apr. 2019
1

Liceul Teoretic de InformaticaGrigore Moisil” Iasi in parteneriat cu SC Ludor Engineering SRL organizeaza miercuri, 10 aprilie 2019,  ora 10.00, in Iasi, sala ”Eminescu” a Grand Hotel Traian, evenimentul de multiplicarededicat proiectuluiDronele. Invatare experientiala si noi achizitii in formarea profesionala, finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului ERASMUS+, Proiecte de parteneriat strategic in domeniul formarii profesionale(VET) pentru sustinerea inovarii. Produsele intelectuale ale proiectului au fost create de membrii echipelor de proiect din institutiile partenere. 
Proiectul Erasmus+ KA2 D.E.L.T.A, nr. 2016-1-IT01-KA202-005374 este coordonat de organizatia CISITA Parma(Italia). Printre partenerii educationali se regasesco singura scoala din Romania- Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi, 3 scoli din Italia – IISS “A. Berenini“, IISS “C.E. Gadda“, IIS “A. Ferrari“, o scoala din Spania – CPIFP „Corona de Aragón” si Universitatea din Porto (Portugalia). Parteneriatul din mediul de afaceri este reprezentat de firme cu expertiza in inginerie si tehnologia dronelor, Ludor Engineering (Romania), AeroDron (Italia) si AITIIP (Spania). Scolile au fost mentorate de firme in realizarea aplicatiilor didactice care utilizeaza tehnologia dronelor.
Agenda evenimentului cuprinde prezentarea produselor intelectuale ale proiectului, de catre membrii echipei de proiect din cele 2 institutii partenere din Iasi:

  • IO1, Programa la inginerie – Doru Cantemir
  • IO2, Programa la TIC – prof. Liliana Virga (LIIS)
  • IO3, Programa la electronica – prof. dr. Marius Smirnov (LIIS)
  • IO4, Programa la matematica – prof. Liliana Virga si prof. dr. Marius Smirnov (LIIS)
  • IO5, Programa la stiinte – Doru Cantemir

Dezvoltarea competentelor solicitate de piata muncii prin activitati transdisciplinare de invatare- prof. dr. Adina Romanescu – director adjunct, Liceul Teoretic de Informatica “Grigore Moisil” Iasi 
Prin proiectul DELTA s-au dezvoltat programe didactice care se folosesc de tehnologia dronelor in vederea stimularii interesului elevilor pentru disciplinele STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica). De asemenea, scolile, in colaborare cu firmele partenere, au construit drone complet echipate si gata de zbor.
Proiectul va contribui la imbunatatirea abilitatilor STEM in randul elevilor, concomitent cu cresterea alfabetizarii matematico-stiintifice, precum si la dezvoltarea abilitatilor tehnice si profesionale, sporind astfel oportunitatile de angajare ale absolventilor. 

Adauga un comentariu