Economic Local

Iesenii sunt avertizati de Finante. Cine nu plateste, intra pe contul TVA

Publicat: 16 feb. 2018
1

Reprezentantii Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi atentioneaza contribuabilii platitori de TVA ca trebuie sa plateasca obligatiile fiscale in termenul cerut de lege, pentru a nu fi inclusi pe lista persoanelor care folosesc sistemul split TVA. In contul TVA, Finantele se asigura ca incaseaza TVA-ul de la firmele aflate in insolventa sau cu datorii mari.

Sunt vizate firmele care, in termen de 60 de zile lucratoare de la data scadenta, nu au platit restante mai mari de 15 mii lei, in cazul contribuabililor mari, 10 mii in cazul contribuabililor mijlocii, 5 mii lei pentru restul contribuabililor.

Citeste si : EXCLUSIV! Angajatii de la Finante Iasi s-au plimbat de 1 milion de euro! Numele functionarilor este STRICT SECRET

"În acest sens, va recomandam sa verificati permanent situatia dumneavoastra fiscala fie utilizând Spatiul Privat Virtual, fie prin prezentarea Ia sediul organului fiscal, în vederea preîntâmpinarii neconcordantelor sau, dupa caz, remedierii acestora în timp util pentru a evita situatiile în care veti fi încadrat din oficiu Ia aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA. În situatia în care, în termen de 60 de zile lucratoare de Ia scadenta, nu achitati obligatiile fiscale restante reprezentând TVA, începând cu data de 1 a celei de a doua luni urmatoare celei în care s-a împlinit acest termen, veti fi înscrisi în Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA", spun reprezentantii Finantelor.
 

 

 

Adauga un comentariu