Stiri medicale

5 dureri care nu trebuie ignorate

Publicat: 31 ian. 2011

Durerea este o stare de disconfort prin care organismul incearca sa-ti transmita faptul ca ceva nu-i convine, iar in mod clasic, este perceputa ca semn de boala. Exista o scala a durerii, in trei trepte: usoara, moderata si devera.

Primul stadiu al durerii, durerea usoara – pe o scara de la 1 la 10 corespunde intervalului 1-3, reprezinta pentru bolnav o simpla jena, care cedeaza repede la mijloace simple. Al doilea stadiu, durerea moderata – de la 3 la 7, afecteaza capacitatea de odihna si concentrarea. O durere severa, de la 7 la 10 este o durere insuportabila.

Unele dureri, ocazionale, nu sunt alarmante, dar altele pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Si intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci. Iata 5 dureri care nu trebuie ignorate:

1. Durerea de spate

Daca nu ai ridicat greutati in ultima vreme si nici nu ai dormit intr-o pozitie incomoda, durerea de spate poate semnala prezenta pietrelor la rinichi, a artritei sau, mai grav, a unui anevrism aortic.

Fumatul poate provoca dureri de spate 

Plante care te ajuta sa ameliorezi durerile de artrita 

2. Durerea in piept

Durerea persistenta in piept poate semnala probleme ale inimii, caz in care senzatia de presiune se extinde adesea spre umar, bratul stang sau maxilar. Simptomele atacului de cord nu sunt de neglijat, mai ales daca ai peste 40 de ani.

Invata sa recunosti semnele care anunta atacul de cord 

3. Durerea abdominala

Simti o durere agresiva, ascutita, care iti taie practic respiratia si te doboara de pe picioare. Poate fi vorba de ulcer, pietre la bila sau apendicita acuta. Toate sunt urgente medicale.

De ce apar calculii biliari 

4. Durerea de cap

Durerea de cap severa, insotita de greata, ameteala sau de amorteli ale fetei, poate fi rezultatul unor afectiuni medicale cu risc crescut, printre care se numara atacul vascular cerebral sau meningita. In aceste cazuri, prezentarea de urgenta la medic este vitala.

5. Dureri de picioare

Senzatia de arsura in talpi este un semn al diabetului, indicand neuropatia periferica. Durerea localizata in coapsa sau gamba poate semnala un blocaj arterial.loading...

Adauga un comentariu