Internet

Google Docs e mai destept

Publicat: 18 apr. 2010

Google Docs este o suita de aplicatii online pentru managementul documentelor. Fie ca e vorba despre documente scrise (.doc), prezentari sau tabele. O scurta privire pe internet si va puteti da seama ca pe online aceasta e cea mai folosita unealta de editare text. Pe offline povestea e alta, de aceea Google se lupta din rasputeri sa castige teren introducand facilitati noi.
Nu pot spune ca Google Docs e mai bun. Da, e mai bun decat ceea ce era inainte insa nu e inca la fel de bun ca si Microsoft Office. Inteleg, totul e programare web ceea ce face treaba mult mai greu de indeplinit. Cu toate acestea, Google se descurca si face Docs-ul daca nu mai bun, mai normal, mai eficient de utilizat.
In documente acum ai celebrul liniar. Pana acum nu era. Ai numerotare si punctare mai buna si poti plasa mult mai precis imaginile in documente. In tabele (spreadsheets) acum se pot edita formule din bara dedicata. La fel ca si in Excel. Celulele stiu autocomplete si drag-and-drop. Le-a fost de ajutor si evolutia browserelor, care acum catva timp nu puteau face asa ceva.
S-a lucrat si la facilitatea de importare. Eu, cel putin, am patit de multa ori ca un fisier creat in Word si uploadat in Docs sa nu mai arate la fel. Acum ne promit ca astfel de lucruri se vor intampla mai rar. S-a imbunatatit si viteza aplicatiei prin optimizarea codului si folosirea de noi tehnologii. Era nevoie, mai ales ca se intampla inainte sa mai ’sacadeze’ in timp ce scriai de zor.
Fiind o unealta cu capabilitati de colaborare, s-a lucrat si la acest segment. Pana la 50 de persoane pot lucra in acelasi timp la un singur proiect. Modificarile se vad instant si nu se mai creaza confuzie. Se pot construi diagrame si scheme pentru lucrul in echipa.loading...

Adauga un comentariu