News Flash:

Bataie pentru via de la Cotnari

6 Octombrie 2004
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
•Aproape 50 de hectare teren arabil apartinand Agentiei Domeniilor Statului (ADS) au intrat in posesia Consiliului Local Cotnari •Suprafata in cauza reprezinta terenul care a fost supus unor schimburi la data de 2 decembrie 1994 •Actul de concesionare contestat de Alecu Chitaru este anulat de contractul de privatizare din anul 2000

Suprafata de teren de 48,91 hectare retrocedata de ADS Iasi, catre Consiliului Local (CL) Cotnari reprezinta cea mai compacta suprafata detinuta de ADS pe raza comunei Cotnari si, totodata, aceeasi suprafata care a fost predata de CL Cotnari catre SC Cotnari SA in anul 1994. Suprafata mai reprezinta o mica parte din suprafata totala de 1.259 de hectare teren arabil detinut in prezent de ADS la Cotnari si va fi faramitata, in scopul reintregirii unor suprafete detinute de catre locuitorii din Cotnari, pentru a-si putea completa fisele agricole, in scopul obtinerii unui titlu de proprietate. In acest mod, cetatenii comunei au obtinut ce au dorit, adica teren pe vechile amplasamente, existente din anul 1994. Decizia finala trebuie luata de catre primarul comunei Cotnari, care a cerut cateva zile de ragaz pentru a consulta oamenii in aceasta problema. Totodata, documentul detinut de Alecu Chitaru, pe baza caruia acesta trimite in fata instantei de judecata Agentia Domeniilor Statului si cere anularea Contractului de concesiune nr. 10192 din 20 aprilie 2000 incheiat intre ADS si SC Cotnari SA este invalidat, dat fiind ca actul respectiv a devenit nul in momentul in care, in acelasi an, la data de 19 octombrie, a fost intocmit actul de concesionare a privatizarii SC Cotnari SA. Suprafata de teren detinuta de catre ADS, de 1.259 hectare, este situata in cinci comune alaturate comunei Cotnari, si anume Deleni, Scobinti, Ceplenita, Belcesti si Bals. In acest moment, sunt purtate discutii referitoare la o alta suprafata de 8,9 hectare de teren agricol, detinut de ADS si revendicat de cetatenii din Cotnari, dar pentru care nu exista documentatia necesara retrocedarii.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012115 (s)