:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/01/politisti-control-trafic-iasi-5.jpg)
Aceasta prajitura cu crema de frisca este foarte gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente:
6 oua
6 linguri cu zahar
6 linguri cu faina
unt cat o nuca pentru tava
Pentru crema:
2 galbenusuri
1 lingura cacao
250 g frisca
Pentru decor:
250 g frisca simpla
3 linguri cacao
Mod de preparare:
Pentru pandispan se bat ouale intregi cu zaharul, pana se transforma in crema si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca putin si se toarna intr-o tava mai ingusta (circa 30×35 cm), cu pereti mai inalti, unsa cu putin unt si tapetata cu hârtie. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca in tava si se taie in trei pe orizontala.
Pentru crema, se freaca galbenusurile crude cu cacaua si apoi se amesteca usor cu frisca. Fiecare dintre cele trei foi se presara intâi cu cacao, apoi se ung cu crema de frisca si se acopera cu frisca simpla. Deasupra se presara cacao si se portioneaza prajitura cu crema de frisca.
preluat de pe clickpoftabuna