Stiri medicale

Tulburarile de somn pot conduce la disfunctii erectile si afectiuni urologice

Publicat: 16 mai 2011
7

Tulburarile de somn pot duce la disfunctii erectile si afectiuni urologice, arata doua studii prezentate in cadrul unui congres american de specialitate.

Barbatii care sufera de apnee de somn au un risc dublu sa sufere de disfunctie erectila comparativ cu cei care nu au probleme cu somnul. Studiul efectuat de cercetatorii de la „Mount Sinai Medical Center” din New York a cuprins 870 de barbati obezi, cu varste cuprinse intre 45-47 de ani.

Tulburarile de somn merg „mana in mana” si cu afectiunile urologice precum incontinenta urinara, urinarile frecvente in timpul noptii si infectii urinare.

Astfel, 8% din barbatii care nu se odihnesc suficient si 13% din femeile care au un somn nelinistit risca sa se confrunte frecvent cu infectii urinare. Femeile care au un somn nelinistit au, de asemenea, un risc mai mare sa sufere  de incontinenta urinara (pierdere involuntara de urina) si nocturia (necesitatea urinarii frecvente in timpul noptii).

Al doilea studiu a fost efectuat pe un esantion de 1.610 barbati si 2.535 femei, pe o perioada de cinci ani, de cercetatorii de la „New England Research Institutes”.

Adauga un comentariu