Eveniment-Social

Echipa Colegiului National „Costache Negruzzi” Iasi a obtinut Premiul I la Concursul „Istoria in licee – Nicolae Iorga” – FOTO

Publicat: 27 nov. 2018

In data de 24 noiembrie 2018, a avut loc la Facultatea de Istorie editia a VIII-a a concursului "Istoria in licee- Nicolae Iorga", cu tema "Marea Unire a Romanilor". Colegiul National "Costache Negruzzi" s-a clasat pe locul I la aceasta competitie, fiind reprezentat de un echipaj format din elevii: Sebastian Antoce (clasa a XII-a B), Teofana Bibire (clasa a XI –a A), Yasmine Dadu (clasa a XI –a A), coordonati de prof. dr. Elvira Rotundu si prof. Carmen Tomescu.

Intr-un context generator de semnificatii dat de apropierea momentului Centenarului Marii Uniri, echipa Colegiului National "Costache Negruzzi" a realizat si prezentat un eseu cu titlul: "Negruzzisti in linia intai – contributii internatiste la realizarea Marii Uniri". In cadrul eseului a fost surprins modul in care personalitati precum Caius Brediceanu si Traian Lalescu, ale caror nume si destine se leaga de orasul Iasi si de Liceul Internat "Costache Negruzzi", au contribuit la realizarea si recunoasterea internationala a Marii Uniri. 

In demersul inovativ si provocator generat de concursul "Istoria in licee-Nicolae Iorga", acest rezultat deosebit se inscrie in seria manifestarilor dedicate Centenarului si reflecta preocuparea profesorilor si a elevilor scolii pentru o buna cunoastere a trecutului si pentru continuarea traditiei excelentei reflectate de rezultatele obtinute la olimpiadele si concursurile nationale si internationale.

Adauga un comentariu