Sfatul medicului

Cand devine hipotensiunea o adevarata problema?

Publicat: 26 iul. 2016
7
Daca hipertensiunea arteriala creste riscul de atac cerebral sau infarct, hipotensiunea arteriala va poate aduce in pragul unui lesin. 
Durerea de cap, ameteala si lesinul sunt semnele care prevestesc scaderea tensiunii arteriale. Fara tratament riscam un accident vascular cerebral, un edem cerebral, un infarct miocardic, hemoragia interna nefiind nici ea de neglijat.

Inima se poate recupera singura in urma unui infarct

 
Tensiunea arteriala mica este cunoscuta ca hipotensiune. “Sunt anumite persoane , in special de sex feminin, la varste tinere, pentru care o valoare de 90 mmHg nu este iesita din comun si este foarte bine tolerata. in alte situatii insa, hipotensiunea trebuie sa ne preocupe, pentru ca ea poate trada instalarea unor afectiuni de natura hormonala. in cazul in care hipotensiunea apare la o persoana cu hipertensiune, ca urmare a supradozajului tratamentului sau deshidratarii prin diaree, varsaturi sau transpiratii excesive din cauza caldurii, un tratament prompt si adecvat este necesar. In astfel de situatii, riscul de aparitie a atacului cerebral sau cardiac sunt mari. Cand avem hipotensiune, simtim  o stare de slabiciune, pete negre in campul vizual si o durere de cap brusc aparuta.

3 masuri simple pentru a preveni bolile de inima

In final, apare lesinul propriu-zis. Ca si masura, se indica intinderea la orizontala, problema putand fiind rezolvata prin aceasta manevra. Se recomanda o alimentatie mai bogata in sare, aportul corespunzator de lichide si un pahar de vin rosu pe zi”, subliniaza Claudiu Chivu, medic primar in chirurgie cardiovasculara, pentru Gandul.info.
Daca nu avem manifestari de hipertensiune, dupa 30 de ani este bine sa facem oricum o determinare a tensiunii arteriale la cateva luni. in cazul in care am fost diagnosticati cu hipertensiune arteriala, e indicat sa ne luam tensiunea ori de cate ori avem suspiciunea ca avem o criza hipertensiva. Verificarile de rutina se fac in special dimineata, la trezire, dar si dupa un discomfort, efort etc.
Adauga un comentariu