Sporturi

Castigatorii Cupei Stanley, in vizita la Casa Alba

Publicat: 24 ian. 2012

Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a primit pe jucătorii formaţiei de hochei pe gheaţă Boston Bruins, caştigătoarea de anul trecut a Cupei Stanley, dar unul dintre membrii importanţi ai echipei a lipsit la vizita de la Casa Albă, în semn de protest, anunţă AP, citată de Agerpres.

Vizita a fost boicotată de portarul Tim Thomas, care şi-a explicat într-un comunicat absenţa. ‘Cred că guvernul federal a devenit necontrolabil, ameninţand drepturile, libertăţile şi proprietatea poporului’, a afirmat el.

Thomas a caştigat anul trecut Trofeul Vezina, rezervat celui mai bun portar din sezonul regulat, fiind desemnat totodată cel mai valoros jucător al play-off-ului.

Bruins a caştigat Cupa Stanley în luna iunie, după o pauză de 39 de ani, învingand-o în finală pe Vancouver Canucks.

Preşedintele Obama a amintit succesele obţinute în ultimii ani de oraşul Boston în domeniul sportului. Trofee importante au mai fost caştigate de echipele Celtics (baschet, 2008), Red Sox (baseball, 2007), New England Patriots (fotbal american, 2005).

De asemenea, Obama a lăudat spiritul de echipă arătat de caştigătoarea Cupei Stanley, precum şi activitatea caritabilă a Fundaţiei Boston Bruins, care a donat peste 7 milioane de dolari.loading...

Adauga un comentariu