International

Despre Angela Merkel: „Nu stie sa manance cu furculita si cutitul’

Publicat: 07 oct. 2014

Fostul cancelar german Helmut Kohl incearca sa opreasca publicarea unei carti ce cuprinde dezvaluiri cu privire la opiniile sale critice despre actualul leadership al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), inclusiv comentarii ironice la adresa cancelarului Angela Merkel, despre care el ar fi spus, printre altele, ca ‘nu stie sa manance cu furculita si cutitul’, relateaza marti portalurile thelocal.de si elcorreo.com citand presa germana.

Comentariile lui Kohl sunt scoase la lumina de fostul sau biograf, Heribert Schwan, care s-a folosit de inregistrarile unor conversatii pentru a redacta cartea de memorii ‘Vermächtnis. Die Kohl-Protokolle‘ (‘Mostenirea. Protocolul Kohl‘), ce urmeaza sa apara chiar maine (8 octombrie).

Citeste si Livrarea de gaze rusesti catre UE analizata de Putin si Merkel

Fostul cancelar s-a adresat anterior justitiei in urma unei neintelegeri cu Schwan, iar in luna august un tribunal i-a interzis acestuia din urma sa foloseasca cele peste 600 de ore de inregistrari audio datate din anii 2001 si 2002. Disputa dintre ei urmeaza sa fie transata de Curtea Suprema.

Citeste si SCANDAL DIPLOMATIC. Germania acuzata ca i-a ascultat telefonul lui John Kerry si a spionat

In aceste inregistrari Kohl este auzit facand comentarii acide si la adresa altor colegi din CDU, cum este fostul presedinte Christian Wulff, pe care l-ar fi calificat drept un ‘tradator‘ si o ‘nulitate‘, dar si fata de actualul ministru de finante Wolfgang Schauble.

Sursa: Agerpresloading...

Adauga un comentariu