Eveniment-Social

Mobilizare in centrul orasului. Iesenii au semnat pentru autostrada spre Targu Mures – FOTO

Publicat: 05 nov. 2017

Aproximativ doua mii de oameni s-au strans la sfarsitul saptamanii trecute pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant intr-o actiune de protest ce a vizat sustinerea constructiei autostrazii care sa lege Moldova de Transilvania. Persoane din societatea civila, dar si oameni politici din Iasi au participat la aceasta actiune ce a vizat si strangerea de semnaturi pentru sustinerea proiectului autostrazii Iasi-Targu Mures la nivel inalt.

Actiunea a fost organizata de asociatiile "Impreuna pentru A8" si "Moldova vrea autostrada", in zona pietonala fiind amenajate si mai multe corturi unde oamenii au semnat pentru sustinerea celui mai important proiect de infrastructura de la nivelul Iasului. Pe langa semnaturi, iesenii au lasat si mesaje de sustinere pe un panou amplasat in zona, panou pe care au semnat simpli ieseni, dar si oameni politici precum primarul Mihai Chirica, parlamentari sau alesi judeteni si locali.

"Asociatia «Impreuna pentru A8» multumeste iesenilor pentru implicare. A fost un eveniment civilizat si un mesaj clar transmis tuturor politicienilor si guvernantilor: vrem autostrada Ungheni- Iasi- Targu Mures. In doua ore au semnat 1.600 de ieseni, iar coada care s-a format pentru a semna are si un mesaj clar: iesenii s-au saturat sa voteze promisiuni! Iesenii vor proiecte si nu vorbe! Vom continua", a mentionat Catalin Urtoi, reprezentantul Asociatiei "Impreuna pentru A8".

Citeste si : Incredibil! Detaliu soc despre proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures. Judetul Neamt a emis un document bomba

Primarul Mihai Chirica a lasat si el un mesaj pe panoul amplasat pe pietonal: "Impreuna luptam pana la capat pentru autostrada Moldovei". Un alt mesaj lasat pe panou a fost: "Moldova e in Europa si vrea autostrada. Veniti alaturi de noi!".

La finalul manifestarii, organizatorii au lansat si un numar impresionant de baloane deasupra pietonalului. Acum este si momentul in care deputatii si senatorii Iasului pot lua initiativa privind sustinerea in Parlament a acestui proiect. Deputatul PMP Petru Movila a si initiat deja o lege pentru acest obiectiv care urmeaza sa fie aprobata in Senat. In aceste conditii, alesii judetului nu mai au nici o scuza sa se ascunda dupa deget si sa gaseasa tot felul de motive pentru a nu sustine obiectivul.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit