News Flash:

De necrezut! Acest avocat din Iasi nu a mai tinut ascunsa marea sa dragoste si i-a spus sotiei! Acum ea se ocupa de tot pentru a-si face sotul fericit!

20 Octombrie 2017
9304 Vizualizari | 0 Comentarii
Andreea Serban
• Pasiunea sotului a determinat-o sa inceapa o mica afacere intr-un domeniu in plina dezvoltare • Prezenta ieri la un targ de profil, clientii au stat la coada pentru a cumpara produsele sale • Investitia in afacere se ridica la cateva sute de mii de euro

In urma cu 9 ani, sotul Andreei Serban, de meserie avocat, a infiintat o mica ferma de animale chiar in apropiere de locuinta lor. A adus capre si porci pe care ii creste in mica ferma din localitatea ieseana Ciurbesti. Cea mai mare pasiune a avocatului era insa pescuitul. Pentru ca avea ceva bani pusi deoparte, a cumparat doua iazuri in apropiere de lacul Ciurbesti.

"Avem iazurile la Barca. Sotul a cumparat iazurile cu 200.000 de euro. Si-a indeplinit visul, ca sa spun asa, iar acum poate pescui oricand doreste. Se relaxeaza. M-am trezit intr-o zi pe malul iazului, cu pestii si pentru ca aveam si ferma, am decis sa renunt la meseria mea de bioinginer in domeniul medical si sa studiez zootehnia. Acum sunt studenta la USAMV si administrez aceasta mica afacere. Am zis ca trebuie sa facem ceva cu produsele de la animale si cu pestii din iaz. Astfel au aparut produsele din novac, crap sau salau. De la o pasiune a sotului, am devenit afacerista", a spus tanara antreprenoare.

Retete "furate" de la batrani

Ieseanca venita pentru prima data la un targ de produse traditionale, in curtea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, spune ca foloseste ingrediente naturale in produsele sale, iar retetele sunt preluate de la batrani.

"Retetele sunt «furate» de la oamenii batrani de la tara sau din alte judete. Acum lucram la retete pentru a le perfectiona. Ingredientele pe care le folosim sunt naturale: sare, piper, foi de dafin, ienibahar, cimbru, bait de afumatura. Dureaza in jur de doua zile pentru a ajunge la produsul final. Se pescuieste pestele, se lasa la scurs, se curata, se prepara reteta. Dintr-un peste de 4 kilograme e o pierdere de 50 la suta la preparare. Nu se folosesc la retetele noastre capul sau branhiile. Noi iesim pe piata pentru prima data cu aceste produse. Nu stim cat o sa vindem. Nu luam multe comenzi ca sa respectam clientii cu produse de calitate", a mai spus tanara afacerista.

Aceasta explica modul de preparare a pastei de peste. "Se inabusa la oala cu presiune, vreo jumatate de ora, cu putina apa. Apoi ii dau jos pielea si oasele. Dau printr-o sita deasa foarte mica, compozitia pentru pasta. Restul, le fac separat. Pun apoi borcanele la sterilizat la cuptor vreun minut. Apoi pun compozitia la care adaug celelalte ingrediente. Nu e foarte complicat", a explicat Andreea Serban.

Apa sarata de la Oglinzi

Unul dintre principalele ingrediente care schimba total gustul preparatelor sale este apa sarata, adusa din alt judet. "Noi folosim apa sarata de statiunea Oglinzi, recunoscuta pentru calitatile sale. Nu facem saramura cu sare, cum se face in mod normal. Apa o cumparam de la oamenii din zona care o vand. Acolo localnicii produc si o telemea de capra care se face tot cu apa sarata", a spus Andreea Serban. La Baile Oglinzi, o baza de tratament din Targu Neamt si statiune recunoscuta in perioada interbelica, venea foarte des regele Carol al II-lea. Statiunea a ajuns o paragina, la fel ca multe altele din tara.

Birocratia, o problema pentru micii afaceristi

Tanara mai spune ca pentru cei care sunt la inceput de drum in ceea ce priveste afacerile este foarte dificil pana obtii toate autorizatiile si poti vinde in legalitate produsele. Aceasta spune ca si ei i-a fost greu sa obtina autorizatiile. A fost nevoita sa vanda putine produse pentru ca facea o anumita cantitate, in functie de comenzile primite de la clientii din zona unde locuieste. Mai mult, si clientii nu aleg mereu calitatea.

"Nu cred ca se mai apuca multa lume sa faca ceea ce fac. Poate mai sunt care vor, dar se lovesc de multe piedici. Si mie mi-a fost greu si inca imi este, mai ales ca te lovesti de multe obstacole. E greu sa intri pe piata, doar sa vinzi peste ai nevoie de multe autorizatii, nu mai spun ca iti trebuie alte acte pentru celelalte activitati. Nici oamenii, clientii nu sunt intelegatori. Prefera sa ia macroul congelat si sa nu cumpere un peste proaspat. Le aducem pestele la poarta si ma intrebau de ce nu l-am curatat?", a povestit Andreea Serban.

Citeste si : Secretul unei afaceri de succes! Un tanar iesean a renuntat la viata de lux pentru a vinde asa ceva


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Andreea_Serban_1
avocat ferma iazuri ciurbesti studenta usamv afacere novac salau oglinzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1464 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023717 (s)