Actualitate

REVOLTATOR! Companiile austriece MACELARESC padurile din Romania. Autoritatile aresteaza tarani cu carute de vreascuri

Publicat: 27 mart. 2015
1
Austriecii de la Schweighofer, Kronospan si Egger nu au limite, companiile inregistrand in 2014 o cifra de afaceri cumulata de 1 miliard de euro, provenita din exploatarea padurilor din Romania. In timp ce austriectii defriseaza tot ce prind si distrug, bucata cu bucata, padurile din tara, DNA si Politia Romana dau comunicate de presa in care se lauda cand prind cate un taran cu caruta incarcata de lemne taiate ilegal.

Vezi si EXCLUSIV. Defrisari masive in padurea din Tibana – GALERIE FOTO,VIDEO

Anul trecut, productia de cherestea pentru companiile straine a fost de circa cinci milioane de metri cubi, fata de 1.4 milioane de metri cubi în 2000. Schweighofer a avut o cifra de afaceri de 470 miliarde de euro si un profit de aproape 100 miliarde de euro anul trecut, rulajul Kronospan Sebes a fost de aproximativ un sfert de miliard de euro cu pierderi de 0.3 miliarde euro (în 2012), iar Egger a facut anul trecut afaceri de 209 miliarde de euro, cu un profit de 14 miliarde euro (în 2013).

Mai nou, companiile austriece au început sa defriseze masiv padurile din Parcul National Retezat, singura zona cu padure virgina din Europa, asta fara ca autoritatile din tara sa miste un deget. Publicatia „Jurnalul Românesc” de la Viena a demascat afacerile companiei Schweighofer în legatura cu lemnul prelucrat si vândut ca material bio în Obi Baumarkt. Publicatia buciumul.ro scrie ca lunar lideri politici din preajma UDMR vin la Viena si ridica valize cu bani cash pentru favorizarea exploatarii lemnului din Harghita si Covasna. De astfel de acte de coruptie ce se ridica la miliarde de euro DNA si Parchetul, care asculta orbeste de SUA si Bruxelles nu misca un deget sa aplice legea. 
Comentarii
  • am lucrat acolo ca electrician cand s-a construit fabrica Egger in Radauti Suceava…nu stiti nimic..aia macelaresc toate padurile cu acordul statului !

Adauga un comentariu