Frumusete

Adio par…

Publicat: 16 sept. 2011
7

Visele femeilor incep sa se implineaca – cea mai noua tehnica de epilare progresiv-definitiva ne face sa uitam de parul nedorit si de chinurile epilarii.

Epilarea cu aparatura de ultima generatie, care foloseste lumina intens pulsata (LPI) a intrat pe piata dermato-cosmeticii in mod spectaculos. Mai eficienta decit cea cu  laser, tehnica LPI este realizabila prin focalizarea organizata de energie luminoasa asupra radacinii firului de par, ducind la inhibarea cresterii parului pe zonele tratate.

Tehnica LPI se efectueaza cu un aparat care emite, printr-o prisma de sticla, un anume tip de lumina. Conform protocolului de lucru de la Centrul de Medicina Estetica si Functionala “Hera Body Care”, epilarea cu lumina intens pulsata se efectueaza de specialisti, medicii dermatologi garantind medical rezultatul.

Ce inseamna tehnica LPI?
Este vorba despre un jet de lumina care este absorbita selectiv in piele de principalele doua substante colorate – melanina (care exista in concentratie foarte mare in radacina firului de par) si hemoglobina. Lumina traverseaza pielea, fara sa existe nici cel mai mic risc de ardere, si este absorbita in mod selectiv de catre melanina. La randul ei, melanina absoarbe aceasta energie si se autodistruge. Epilarea cu lumina intens pulsata se poate aplica pe toata suprafata corpului – pe fata, la subrat, pe picioare, in zona inghinala, pe fese, pe spate etc. Dupa ce aparatul este reglat ca intensitate si i se schimba filtrele de lucru, este posibila si epilarea pe fata (mustata, pometi, zona perciunilor).
De beneficiile epilarii progresiv-definitive se pot bucura atit femeile, cit si copiii.

Contraindicatii la epilarea LPI
Este bine de stiut ca persoanele foarte blonde sau cele care au parul alb nu pot beneficia de aceasta procedura, deoarece ele nu au melanina. Totodata, si persoanele care sunt bronzate trebuie sa astepte sa treaca o anumita perioada dupa ultima expunere la soare (sau la solar) inainte de a apela la metoda epilarii cu LPI. Explicatia este aceea ca pielea bronzata detine o cantitate prea mare de melanina si de aceea nu este recomandata epilarea cu lumina intens pulsata. Medicul dermatolog atentioneaza ca, din acesta cauza, nici inainte si nici dupa epilare nu este recomandata expunerea la soare. De asemenea, nu este indicata epilarea prealabila cu alte metode (ceara, aparat). Acestea sunt singurele indicatii de care trebuie sa tinem seama.

Cite sedinte sunt necesare?
O aplicatie a luminii intens pulsate dureaza cateva secunde. In cazul mustatii, de exemplu, poate sa fie nevoie de 2 sau 3 sedinte (desigur, numarul sedintelor variaza de la persoana la persoana, la unele fiind posibil sa fie necesare si 4-5 sedinte). Pentru brate, in majoritatea cazurilor sunt necesare doar 2 sedinte. Pentru a indeparta toate firele de par in stadiu activ este nevoie ca epilarea sa fie repetata la un anumit interval de saptamani. Se impune repetarea procedurii, deoarece, intr-o singura sedinta de epilare de lunga durata, lumina nu ajunge la toate radacinile firelor de par, pentru ca nu toate se afla la aceeasi adancime si in acelasi stadiu de crestere.

Cit de defintiva este epilarea progresiv-definitiva?
Medicul dermatolog atrage atentia ca nu este corect termenul de epilare permanenta sau definitiva. Procedura se numeste epilare progresiv-definitiva deoarece, dupa aceasta operatie, este posibil sa mai ramina foliculi pilosi viabili. Dupa efectuarea corecta a epilarii cu LPI, parul nu mai creste pentru o perioada de peste 5 an. Dupa aceea, parul va creste dar nu ca inainte, firele vor aparea mai mult ca un “puf”, deoarece inhibarea s-a facut la nivel de radacina. Parul ce va creste dupa acesti ani va fi considerabil mai rar decit inainte de epilare, cu firul subtiat. Din multe radacini nu va mai creste par.
Iar in zonele nonandrogenice (unde individul nu a fost programat genetic sa aiba par), epilarea poate sa fie considerata definitiva.

Garantie medicala
Trebuie stiut ca epilarea cu acest aparat este considerata o manevra medicala. De aceea numai specialistul instruit in domeniu este cel in masura sa selecteze intensitatea optima a energiei luminoase, in functie de anumiti parametri, care sunt introdusi in calculatorul cu care este dotat aparatul. Aceste informatii tin seama de tipul de piele, gradul de pigmentare, grosimea firului de par al persoanei care recurge la epilarea progresiv-definitiva.

Adauga un comentariu