News Flash:

Capsunile intaresc sistemul nervos

25 Mai 2010
3046 Vizualizari | 0 Comentarii
• Capsunile contin o cantitate mare de vitamina B1 si B6, vitamine care ajuta la regenerarea tesuturilor • De asemenea, capsunile mai contin fier, calciu si magneziu, minerale care intaresc oasele, dintii, sistemul nervos si asigura oxigenarea celulara • Totodata, se recomanda sa se consume capsuni si pentru hidratarea organismului, pentru ca acestea contin apa in proportie de 90 la suta

Capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, B1, B6, antioxidanti si acid folic. Medicii specialisti au afirmat ca vitaminele B ajuta la regenerarea tesuturilor, iar acidul folic mentine unghiile si parul sanatoase. De asemenea, acidul folic este recomandat gravidelor pentru dezvoltarea fatului. Rolul vitaminei C este acela de a mentine pielea sanatoasa si este importanta pentru vindecarea ranilor si arsurilor. Capsunile mai contin fier, calciu si magneziu, minerale care intaresc oasele, dintii, sistemul nervos si asigura oxigenarea celulara. Totodata, se recomanda sa se consume capsuni si pentru hidratarea organismului, pentru ca acestea contin apa in proportie de 90 la suta. Mai mult, capsunile nu ingrasa, deoarece contin un numar mic de calorii. Un dezavantaj al consumului de capsuni este acela ca pot fi alergenice, mai ales in cazul persoanelor predispuse. Medicii nu recomanda capsuni copiilor mai mici de 4 ani, iar dupa aceasta varsta acestia trebuie sa consume capsuni in cantitati foarte mici. Pentru ca sunt bogate in compusi numiti salicilati, capsunile nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina, produs ce contine o substanta asemanatoare, acid acetilsalicilic. Fiind foarte perisabile, capsunile trebuie spalate doar inainte de a fi consumate sau folosite in diferite retete. Coditele se indeparteaza dupa spalare pentru a evita absorbtia de apa si pierderea texturii si a aromei. Chiar daca sunt foarte perisabile, capsunile reusesc sa se pastreze in salata de fructe. Cand oxalatii ajung intr-o cantitate mare in lichidele din organism, se pot cristaliza si pot cauza probleme de sanatate. Din acest motiv, este recomandat ca persoanele care deja au probleme cu rinichii si vezica biliara sa evite aceste fructe. De asemenea, capsunile contin substante ce pot afecta functionarea tiroidei. De aceea, din acest motiv, este recomandata evitarea acestor fructe de catre persoanele cu afectiuni ale tiroidei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013934 (s)