Local

De la 1 februarie, valul II de decuplare a datornicilor la RA Termoficare

Publicat: 18 ian. 2000

RA Termoficare va continua campania de recuperare a restantelor de la populatie restrictionand apa calda menajera. Cea de-a doua faza a campaniei prevede ca, incepand cu 1 februarie, sa fie debransati de la reteaua de distributie a apei calde menajere toate asociatiile de locatari care nu au achitat intretinerea pana la nivelul lunii septembrie 1999. In urmatoarea etapa, de la 1 martie vor fi debransate de la retelele de distributie a apei calde menajere si de distributie a energiei termice orice asociatie, indiferent de nivelul restantelor.

RA Termoficare trebuie sa recupereze de la populatie creante cifrate la 85 de miliarde de lei. Precizam ca, pe 10 ianuarie, RA Termoficare a procedat la sistarea apei calde la un numar de 383 de asociatii de locatari, peste 50% din familiile din oras neputand sa mai beneficieze de acest serviciu. Conducerea regiei de termoficare nu a precizat numarul asociatiilor de locatari care nu au achitat intretinerea la nivelul lunii septembrie insa a apreciat ca sunt mai multe decat cele la care s-a sistat recent furnizarea apei calde. „Pentru viitoarea campanie de restrictionare a apei calde menajere vom avea in vedere delimitarea celor bun-platnici de cei rau-platnici. Vom intrerupe apa calda pe apartamente daca va fi nevoie”, a subliniat Romeo Mistreanu, administratorul RA Termoficare.

In acest sens, conducerea regiei de profil a mentionat blocul H1 din Tatarasi care a acumulat, in ultimele 11 luni, restante de 108 milioane de lei. Echipele RA Termoficare, insotite de reprezentantii asociatiei de locatari, vor inchide apa calda menajera doar la cele 20 de familii care au restante. In vederea reducerii nivelului restantelor, administratorul Romeo Mistreanu s-a pronuntat in favoarea infiintarii de asociatii de locatari la fiecare scara de bloc. Fiecare asociatie astfel formata ar putea avea cont separat iar in cazul acumularii restantelor s-ar debransa doar un numar limitat de familii, respectiv cei rau-platnici. „Nu voi tine cont de nici o interventie. Masura sistarii apei calde menajere si a incalzirii a fost aplicata cu succes, la Cluj, in perioada 1994-1997. Ca urmare, acum, in acest oras, populatia achita factura pe luna noiembrie 1999”, a declarat administratorul RA Termoficare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit