Economic Local

Iesenii sunt foarte interesati de investitiile in pomicultura

Publicat: 13 mai 2019
1

Una dintre submasurile de care sunt interesati potentialii beneficiari din judetul Iasi este cea destinata investitiilor in pomicultura. Iasul este unul dintre judetele aflate in topul cererilor depuse in cadrul submasurii 4.1a- "Investitii in exploatatii pomicole". In ultimele trei luni au depus proiecte 38 de ieseni care vor sa infiinteze livezi cu aluni, ciresi si nuci. Valoarea totala a proiectelor depuse de ieseni este de aproape 5 milioane de euro.

Vezi si: Doi ieseni ar putea infiinta livezi cu aluni, cu fonduri europene

Numarul potentialilor beneficiari din Iasi care au depus deja proiecte este foarte mare, iar fondurile ar putea fi epuizate inainte de termen. Iesenii mai pot depune proiecte pana la jumatatea lunii august. Alocarea financiara pentru sesiunea continua anuala de depunere proiecte este de 65.413.105 euro, din care 3.500.000 euro pentru obtinerea de material de înmultire si plantare fructifer.

Scopul investitiilor sprijinite în cadrul acestei submasuri este cresterea competitivitatii exploatatiilor pomicole prin dotarea cu utilaje si echipamente, înfiintarea, modernizarea si/sau extinderea unitatilor de procesare, înfiintarea de plantatii pomicole, reconversia plantatiilor existente si cresterea suprafetelor ocupate cu pepiniere pomicole.

 

 

Adauga un comentariu