Local

Incepe marea campanie de primavara. Iesenii primesc greble de la primarie

Publicat: 13 mart. 2019

Municipalitatea ieseana a pus la dispozitia iesenilor greble pentru curatenia de primavara. Reprezentantii administratiei locale au aratat ca pentru a veni în ajutorul asociatiilor de proprietari, persoanelor fizice, agentilor economici si altor institutii publice, vor fi puse la dispozitia acestora, în mod gratuit, greble care sa îi ajute în campania de curatenie de primavara în zonele pe care le administreaza.

În acest scop, primarul Mihai Chirica a dispus ca SC Servicii Publice SA sa achizitioneze 5.000 de greble care sa fie împartite cetatenilor. Distribuirea greblelor, inclusiv catre asociatiile de proprietari, a început de ieri, 13 martie, la cele cinci centre de cartier ale Primariei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de bucati.

Citeste si: Sute de mii de ghivece, pentru campania de primavara din Iasi. Cheltuielile sunt de 30.000 de euro

"Greblele sunt împartite pe baza unui proces-verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obliga sa le utilizeze doar pe raza municipiului Iasi, iar dupa încheierea campaniei de curatenie de primavara sa le returneze centrului de cartier. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii anumite deteriorari, aceasta va fi returnata în aceasta stare. Reamintim ca, în conformitate cu prevederile Hotarârii Consiliului Local 172 / 2002, proprietarii, administratorii si chiriasii imobilelor sunt obligati sa întretina curatenia pe trotuarele si spatiile verzi aferente imobilelor si locurile de parcare pe care le detin sau le folosesc, abaterile constituind contraventii si fiind sanctionate cu amenda. Dincolo de sanctiuni, conducerea Primariei municipiului Iasi face un apel catre persoanele fizice si juridice sa îsi îndeplineasca obligatiile pe care le au potrivit actului normativ mentionat astfel încât orasul sa fie mentinut curat si civilizat. Directiile si societatile comerciale ale municipalitatii sunt mobilizate cu toate utilajele si echipele în campania de curatenie de primavara, însa implicarea civica este deosebit de importanta pentru ca aspectul orasului sa fie cel dorit", au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

 loading...

Adauga un comentariu