News Flash:

Mancare expirata pentru saracii asistati

19 Iulie 2005
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
•Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului au descoperit zeci de kilograme de produs expirate la cantina de ajutor social din Targu Frumos •"Verificarea la cantina a fost facuta ca urmare a unei reclamatii primite. Cei care consumau acele produse erau expusi riscului unei indigestii sau, mai rau, al unei intoxicatii alimentare", a declarat Marius Bodea, director la OJPC Iasi

Cantina de ajutor social care apartine de Consiliul Local din Targu Frumos reprezinta un atentat la sanatatea persoanelor care depind de aceasta cantina. In urma controlului efectuat de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Iasi la cantina a fost gasita o cantitate mare de produse expirate. Produsele erau expirate de peste un an si urmau sa fie folosite pentru prepararea hranei din cantina. Inspectorii OJPC au gasit 12 cutii, a 800 grame fiecare, de mazare verde Bella care era expirata din aprilie 2004, peste 30 de cutii de mazare verde Top Ten, a cate 800 grame fiecare, expirata din iunie 2004, 60 de pachete de biscuiti Topica, expirati din decembrie 2004 si 60 de plicuri de zahar vanilat expirat din decembrie 2004. "Verificarea la cantina a fost facuta ca urmare a unei reclamatii primite. Cei care consumau acele produse erau expusi riscului unei indigestii sau, mai rau, al unei intoxicatii alimentare", a declarat Marius Bodea, director la OJPC Iasi. Produsele care nu erau expirate erau tinute la temperaturi care depaseau cu mult temperaturile prevazute de producator. Astfel, margarina era depozitata la temperaturi de 25 de grade Celsius. Conform indicatiilor date de producator, margarina ar fi trebuit pastrata la temperaturi de doua pana la sase grade Celsius. De asemenea, carnea congelata care era achizitionata era dezghetata, transata si recongelata din nou, ceea ce este contrar indicatiilor stabilite de producator. In bucatarie legumele erau depozitate direct pe paviment. Cu ocazia controlului a mai fost constatat ca vasele aveau emailul indepartat in anumite zone. De asemenea, nu erau intocmite listele de meniu pentru cei asistati, cu gramajele pe sortimente de preparat culinar. Acest lucru nu ar fi fost posibil deoarece nu exista un cantar adecvat pentru verificarea portiilor pe unitate produs, cat si la produsele finite. O alta deficienta constatata a fost lipsa anumitor substante dezinfectante, cele existente nefiind folosite. Vinovat de toate aceste nereguli a fost gasit administratorul cantinei, care a fost amendat cu suma de 20 milioane lei (2.000 lei noi). Inspectorii OJPC au dispus oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din consum a produselor expirate. De asemnea, s-a dispus remedierea deficientelor constatate.
Dragos LICA
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2597 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014914 (s)

loading...