Viata de cuplu

Adevar si mit despre casatorie

Publicat: 20 ian. 2011

Casatoria este descrisa in toate culturile ca fiind un prilej de fericie. Fiecare dintre noi ne-am format o imagine despre acest eveniment si despre ce inseamna el in viata de cuplu, insa daca veti porni la drum cu preconceptii, s-ar putea sa va erodati iremediabil temelia casei de piatra.

Ghidul unei relatii de succes 

De altfel, potrivit avocatilor, multe cupluri ajung in sala de judecata, la scurt timp dupa ce au trecut pe la starea civila, tocmai pentru au pornit pe drumul casniciei avand asteptari nerealiste. Iata cateva mituri legate de casatorie:

MitExista o singura persoana in lume cu care ar trebui sa te casatoresti. In realitate, exista mai multe persoane cu care ai putea sa ai o casatorie fericita. 

MitO persoana nu se va simti multumita pana nu va intalni jumatatea perfecta. In realitate, nimeni nu este perfect. 

Mit
Trebuie sa te simti total competent pentru rolul de sot/sotie inainte de a te decide sa te casatoresti. In realitate, o persoana ar trebui sa se simta competent, in ciuda anxietatii care este normala. 

Mit
Daca te straduiesti, poti avea o casatorie fericita cu oricine. In realitate, este nevoie de doua persoane mature si potrivite pentru ca o casatorie sa functioneze, de aceea este necesar sa fi selectiv in alegerea unui partener 

Mit
Pentru a te casatori trebuie sa alegi o persoana a carei personalitate sa-ti fie total opusa. In realitate ar fi bine sa alegi o persoana cu care ai in comun o serie de similaritati. 

Mit
Pentru a te casatori este suficient sa-l iubesti pe omul acela. In realitate, desi dragostea este importantata, mai ales in faza de inceput a relatiei, alti factori sunt importanti pentru o casatorie reusita si ar trebui luati in considerare – respectul, devotamentul, munca in echipa. 

Mit
Alegerea celui/celei cu care vrei sa te casatoresti  este o decizie a inimii. In realitate, alegerea partenerului este o decizie a inimii si a mintii. 

Mit
Daca locuiti impreuna inainte de casatorie acest lucru mareste sansele de a avea o casatorie reusita. In realitate, convietuirea va ajuta sa va cunoasteti mai bine, dar nu are rolul de casatorie de proba si nici nu garanteaza o casatorie fericita. 

Mit
Alegerea perechii ar trebui sa fie simpla. In realitate, o astfel de decizie trebuie luata cu multa atentie. 

Mit
Pregatirea pentru casatorie vine de la sine. De fapt, aceasta se invata si se bazeaza pe informatii si apreciere personala.

Citeste si: 

5 indicii care iti spun daca relatia de cuplu este nociva loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit