Eveniment-Social

Decizie radicala. Trei institutii de invatamant vor avea parte de un sprijin surprinzator

Publicat: 19 iul. 2016
1

@ Mai multe unitati de invatamant din municipiul Iasi ar putea fi reabilitate si consolidate cu sprijin de la Banca Mondiala @ Autoritatile locale au demarat o serie de discutii cu oficialii Bancii Mondiale pentru sprijinirea unor astfel de proiecte, dar si pentru alte sectoare de activitate derulate in municipiul Iasi

Autoritatile locale au avut recent o intalnire cu reprezentanti ai Bancii Mondiale in Romania. Delegatia Bancii a fost condusa de Elisabetta Capannelli, director de tara al institutiei în România. La întrevedere au participat si reprezentanti ai asociatiei Zona Metropolitana Iasi. Intalnirea a vizat evaluarea proiectelor implementate în teritoriu cu sprijinul Bancii Mondiale, precum si evaluarea portofoliului de proiecte si a domeniilor prioritare de interes pentru perioada urmatoare, pe termen mediu si lung. Edilul Iasului a precizat ca prin Banca Mondiala se urmareste si reabilitarea unor institutii de invatamant din municipiu.

„Am discutat despre posibilitatea finantarii unor proiecte foarte importante pentru comunitatea ieseana, proiecte care vizeaza pe lânga modernizarea infrastructurii, educatia, sanatatea si prosperitatea Iasului în general. Banca Mondiala se va implica si în finantarea proiectului Spitalului Regional de Urgente si deja am trimis o serie de materiale catre consultantul institutiei responsabil de acest proiect. Mai mult, am propus finantarea lucrarilor de consolidare si reabilitare a scolilor – monumente istorice care în prezent gazduiesc actul educational, de exemplu Liceul Pedagogic Vasile Lupu, Scoala Gheorghe Mârzescu, Colegiul Tehnic Gh. Asachi sau scoala Oltea Doamna. De asemenea, am facut o prezentare a draftului Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana a Iasului si, plecând de aici, discutiile au vizat si strategiile nationale privind comunitatile locale”, a spus primarul Mihai Chirica.

Sefii municipalitatii au aratat ca Banca Mondiala a sprijinit implementarea la Iasi a unor proiecte privind sanatatea, educatia, cultura, reinsertia sociala si justitia. În prezent, institutia este implicata în proiectul de finantare a viitorului Spital Regional de Urgente din Iasi. „Reprezentantii Bancii Mondiale au solicitat detalii despre portofoliul de proiecte, care va fi depus pentru finantare pe fonduri europene în actuala perioada de finantare, stadiul documentatiilor si variantele de cofinantare. Prioritatile municipiului Iasi pentru perioada urmatoare sunt legate de transportul public ecologic, implementarea conceptului de smart city, continuarea lucrarilor de infrastructura si de fluidizare a traficului, proiectele de construire de locuinte sociale si programele de reinsertie sociala, educatie si reabilitarea patrimoniului aferent, stimularea mediului de afaceri si insertia tinerilor pe piata muncii”, au aratat cei de la Primaria Iasi.
Adauga un comentariu