Local

Drumarii aloca bani la Iasi pentru intretinerea autostrazii care nu exista

Publicat: 02 ian. 2013
1

@ Culmea penibilului! La Iasi, se dau bani pentru intretinerea unui drum care nici macar nu a fost construit @ Un contract pentru intretinerea drumurilor pe timp de vara prevede si alocarea de fonduri pentru autostrazile aflate in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi

Ce inseamna sa fii un functionar public, care din plictiseala nu mai verifica actele pe care le inmaneaza altii? Cei de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi vor beneficia de cateva zeci de milioane lei pentru intretinerea drumurilor, in decursul acestui an. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a alocat pentru licitatie peste 186 milioane lei, bani care vor fi impartiti intre toate cele noua sectii din intreaga Moldova. Numai ca in oferta, pe langa drumurile nationale aflate in administrarea DRDP Iasi, au fost incluse si autostrazile aflate in administrarea aceleiasi directii. Care autostrazi, totusi? Ruta Targu Mures – Iasi – Ungheni, poate singura la care se putea face referire, se afla inca in stadiul de proiectare, urmand a fi realizata peste multi ani de acum inainte. Pentru unii insa, acest lucru nu a contat, iar cand a fost facut caietul de sarcini pentru licitatie, s-a luat la pachet formularea standard, fara a se face o minima verificare in acest sens. „Contractul prevede intretinere curenta pe timp de vara a drumurilor nationale 2013 – 2014 la DRDP Iasi pe loturile Bacau, Barlad, Botosani; Campulung Moldovenesc, Focsani, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Suceava. Locul principal de executare sunt drumurile nationale si autostrazile din administrarea DRDP Iasi”, se arata in documentatia de atribuire a contractului.

La nivelul judetului Iasi, media cifrei de afaceri globale a ofertantului, pe ultimii trei ani, ar trebui sa fie in valoare de minim 23 milioane lei. Totodata, ofertantul trebuie sa faca dovada ca in ultimii 5 ani a executat si a dus la bun sfarsit lucrari de drumuri in valoare de 11 milioane lei (numai pe raza judetului Iasi). Licitatia respectiva va avea loc pe data de 14 februarie, la ora 10.00.

Comentarii
  • Doar la noi in Romania se putea intampla asa o golanie. Drumurile nationale sunt lasate de izbeliste, sunt pline de gropi (enorm de multe acum dupa prima nonsoare) si noi alocam bani ptr. autostrada care nu este nici sub forma de proiect tehnic macar. Cred ca nici SF-ul nu este facut.
    Traim in Romania si asta de ocupa tot timpul!!!

    • Mai tu asta care esti asa de super multumit….taci drecu ca esti prost ba….prost de pute dupa tine!!!! Taceai filosof ramaneai…gustere ambulant si oligofren!!! MARS!!!!!!

Adauga un comentariu