Remedii naturiste

Remedii cu rosii pentru tratarea varicelor

Publicat: 20 apr. 2015
7

Te-ai gandit vreodata sa tratezi varicele cu rosii? Rosiile au proprietati puternice de vindecare, datorita unor substante concentrate in semintele lor. Rosiile contin, de asemenea, o substanta care are acelasi efect ca si aspirina. Acest acid este un anticoagulant si subtiaza sangele. In plus, rosiile sunt bogate in flavonoide, care intaresc peretii vaselor de sange. Iata cum puteti folosi rosiile coapte, dar si rosiile crude pentru a diminua venele varicoase:

Rosii verzi: Acesta este un remediu foarte simplu, care va imbunatati starea dumneavoastra in mod semnificativ. Se spala si se feliaza cateva rosii verzi. Pune feliile direct pe nodulii venosi si fixati-le cu un bandaj. Pastrati feliile pana cand simtiti furnicaturi pe piele. Daca senzatia de furnicaturi este incomoda, le scoateti de indata ce simtiti ca va arde pielea. Se clateste cu apa rece. Ar trebui sa observati in curand unele imbunatatiri. Se repeta tratamentul de cinci ori pe zi, de preferinta una dupa alta. In termen de doua saptamani nodulii ar trebui sa scada.

Rosii coapte: Aceleasi instructiuni sunt valabile si pentru rosiile coapte. Se spala si se feliaza rosiile. Puneti feliile pe zona afectata, timp de 3-4 ore. Fixati cu un bandaj. Inlocuiti feliile. Pentru rezultate optime, fa tratamentul seara sau noaptea. Faceti tratamentul atat timp cat considerati ca este bine, puteti combina, de asemenea, rosiile coapte si verzi.

Varicele sau venele varicoase sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei. In cele mai multe cazuri imbolnavirea venelor superficiale este rezultatul insuficienti venoase. Boala varicoasa apare din cauza slabirii rezistentei peretelui venos si functionarii neadecvate a valvelor venoase. Datorita gravitatiei, cantitatea de sange din venele membrelor inferioare se mareste, determinind cresterea in volum a venelor superificiale ale piciorului, ceea ce face ca in timp acestea sa devina mai lungi, proeminente, sinoase, ingrosate si dureroase.

Adauga un comentariu