International

Angela Merkel apara acordul cu Grecia in fata deputatilor conservatori

Publicat: 16 iul. 2015
1
Cancelarul german, Angela Merkel, si ministrul sau de Finante, Wolfgang Schaeuble, i-au indemnat, joi, pe deputatii conservatori germani sa aprobe acordul privind al treilea plan international de ajutoare a Greciei, cu o zi inainte de votul din Bundestag. Conform cancelarului german, conditiile impuse Greciei sunt dure intr-adevar, dar justificate prin valoarea ajutoarelor acordate.
Potrivit unor participanti la reuniunea grupului parlamentar conservator (CDUCSU), Angela Merkel s-a declarat „absolut convinsa” ca Executivul trebuie sa se aseze la masa negocierilor asupra noului ajutor si le-a solicitat deputatilor din tabara ei sa ii incredinteze acest mandat.
Wolfgang Schaeuble, a carui intransigenta cu privire la Grecia i-a atras critici vehemente in Europa, insa un val de popularitate nemaiintalnit in tara sa, a pledat, la randul sau, in favoarea aprobarii acordului, au adaugat surse prezente la discutii.
„Deputatii germani trebuie sa se pronunte asupra principiului unui al treilea plan international de ajutorare a Greciei”, informa, luni, presedintele Camerei inferioare a Parlamentului federal, Norbert Lammert.
In randurile taberei conservatoare a cancelarului, nemultumirile s-au intensificat in ultimele saptamani contra unui al treilea plan de ajutoare, multe persoane manifestandu-si reticenta in a sustine Grecia din nou. Conditiile drastice impuse insa de europeni pentru acest nou ajutor, care poarta semne ale revendicarilor germane, ar trebui sa duca la detensionarea situatiei.
In plus, chiar daca in spatele usilor inchise isi fac cunoscute nemultumirile, atunci cand trebuie sa se voteze, deputatii CDU-CDS sprijina initiativele cancelarului Angela Merkel.
Adauga un comentariu