Retete cu carne

Carne de vitel cu orez

Publicat: 10 apr. 2013

Ingrediente:

300-400 g carne de vitel
50 ml suc de rosii
50 ml vin alb
cca 100 g ceapa
50-100 ml ulei
zeama de lamaie
1 foaie de dafin
piper
nucsoara rasa

Garnitura:
150 g orez
1 lingurita ceapa tocata
3 linguri ulei
750 ml apa
sare
1 frunza de telina

Mod de preparare:

Ceapa tocata, se caleste, cu 4-5 linguri ulei, la foc mic, pana devine lucioasa; se adauga un varf de lingurita de boia dulce, care se sareaza si, imediat, se adauga carnea taiata cubulete. Se amesteca pana se infierbanta bine, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnea este fiarta, se adauga vinul, sucul de rosii, piperul si nucsoara, foaia de dafin si apa, ca sa se formeze un sos mai subtire care sa cuprinda bine carnea; se sareaza si se acreste cu zeama de lamaie, dupa gust. Se poate da la cuptor, zece minute. Orezul fiert, se asaza pe platou in forma de piramida, cu mancarica in jurul lui.

sursa: cepapam



loading...

Adauga un comentariu