Actualitate

A parasit functia de director general, dar si-a tras casa si masina noua: Schimbari radicale in viata unuia dintre cei mai logevivi sefi din Iasi

Publicat: 13 iul. 2018
1

@ Schimbari radicale in viata unuia dintre cei mai longevivi sefi de institutii din Iasi @ Ion Apostol a parasit functia de director general al Salubris SA, dar cu toate acestea si-a cumparat o casa si o masina de teren nou-nouta @ In ultimele luni, in functia de conducere, Apostol a decis sa-si vanda vechiul apartament si vechea masina @ Conform zvonurilor din interiorul companiei, Ion Apostol se pregateste sa iasa la pensie in viitorul apropiat

Unul dintre cei mai longevivi sefi de institutii din Iasi face o serie de schimbari radicale in viata sa, chiar inainte de a iesi la pensie. Ion Apostol a parasit functia de director general al Salubris SA la inceputul lunii iulie, fiind numit in functia de director adjunct al aceleiasi institutii, in care lucreaza de aproape zece ani.

Acesta si-a vandut apartamentul din zona Galata in care a locuit vreme de mai multi ani, dar si masina de teren pe care a condus-o ca sef al Salubris. Conform declaratiei de avere, Ion Apostol a vandut apartamentul cu suma de 287.507 lei, iar autoturismul Nissan cu suma de 6.100 euro.

Actualul director adjunct al Salubris SA a inceput insa construirea unei case de locuit in suprafata de 143 mp, in zona Miroslava de langa Iasi, aceasta fiind detinuta impreuna cu sotia sa.

Mai mult, Ion Apostol si-a cumparat si o masina de teren nou-nouta. Acesta si-a cumparat tot un autoturism Nissan Qashqai, asa cum a avut si inainte. Masina veche, fabricata in 2010, a fost vanduta insa, iar Apostol si-a cumparat una fabricata in anul 2018, a carei pret de vanzare este de circa 20.000 euro.

Ca director general al firmei din subordinea Primariei Iasi, Ion Apostol a incasat anul trecut o suma de aproape 137 mii lei si detine un cont in valoare de 58.791 lei la BRD.

Citeste si : EXCLUSIV: BOMBA in administratia publica: Unul dintre cei mai vechi directori din Iasi pleaca din functie. Urmeaza privatizarea institutiei

A fost sef al Salubris inca din anul 2005

In varsta de 63 de ani, acesta va ocupa pentru o scurta perioada functia de director adjunct al Salubris SA, pana se va pensiona. Acesta a fost numit in functie inca din anul 2005, la scurt timp dupa ce Gheorghe Nichita a devenit pentru prima data primar al Iasului. Ion Apostol este considerat unul dintre cei mai fideli locotenenti ai fostului edil, inainte lucrand ca subinginer la Regia Autonoma Judeteana Apa Canal (RAJAC) Iasi, care a devenit mai apoi ApaVital.

Apostol a fost subalternul lui Gheorghe Nichita cat timp acesta a fost director general la RAJAC Iasi. Imediat dupa castigarea alegerilor, Nichita si-a numit locotenentii de incredere la conducerea principalelor institutii din Iasi, indiferent de pregatirea profesionala a acestora. Asa s-a ajuns ca un subinginer constructor de la RAJAC sa fie numit pe functia de director general al companiei care se ocupa de curatenia orasului si gestionarea cainilor fara stapan, companie care inghite anual milioane de euro din bugetul public al Iasului.

Citeste si : Schimbari radicale la una dintre cele mai importante companii publice din Iasi: directorul va fi inlocuit, iar angajatii urmariti permanent prin bratari GPS
Comentarii
  • Da-i mwie lui VLAD ALEXA, un ziarist frustrat al altui frustrat, ***********, condamnat definitv pt. santaj de presa.
   Pentru faptul ca nu a cedat santajului, aceste ******* au scris o multime de neadevaruri, doar, doar, va ceda.
   Una din multele minciuni este faptul ca a fost numit director cu pregatirea de subinginer. Total fals, Apostol a terminat a doua facultate (licenta si masterat) in anul 1998, cu 7 ani inainte.

 • Când scăpăm de fosilele astea comuniste care nu au contribuit cu nimic bun cât au fost directori? Ce a făcut bun la societatea aia ? A majorat tarifele fără sa se justifice și sa îmbogățit.

 • Situația generală a salubrității Iașului a cunoscut permanente îmbunătățiri, de la an la an. Nu poate sta un lucrător după fiecare necivilizat care aruncă chiștoacele de țigări și cutiile de bere și înghețată lângă fiecare bancă pusă de Primărie, pe toate trotuarele!

 • De funcția de director general, va fi dat pe funcția de director general adjunct. Mare brânză. Iar după ce va ieși la pensie, cu o pensie destul de frumușică, cred că tot va rămâne în continuare pe funcție mare având și salar și pensie. Așa e la noi. Unii nu au unde să lucreze, iar alții ocupă funcții chiar și după pensionare (nu mă refer în cazul de față, ci la modul general).

Adauga un comentariu