Telefoane mobile

Anuntul care te va face sa-ti doresti sa-ti schimbi telefonul! Motivul pentru care Apple trebuie sa faca o schimbare uriasa la iPhone

Publicat: 23 mai 2016
5
Razboiul specificatiilor reincepe!

„Daydream va fi motivul pentru care vei vrea un telefon cu ecran 4K” scriu cei de la The Verge dupa ce Google a anuntat initiativa pentru realitatea virtuala. Prin acest anunt, Google provoaca producatorii de smartphone-uri sa ofere specificatii si mai puternice de acum incolo.

Ce este Daydream? Este o noua casca pentru realitatea virtuala. Nu este insa un rival pentru Oculus Rift sau HTC Vive, ci practic Cardboard 2.0. Adica o casca ce depinde telefon pentru a functiona. Google a adaugat insa mai multe tehnologii pentru controller-ul care acompaniaza casca. Telecomanda mica are mai multi senzori si butoane si un trackpad sensibil la atingere. Controller-ul poate determina miscarile capului si directia in care se afla.

Nu sunt cunoscute in acest moment cerintele minime pe care trebuie sa le indeplineasca telefonul pentru a putea fi folosit cu Daydream. Un lucru e cert – daca ecranul 4K de pe Sony Xperia Z5 Premium de anul trecut nu parea necesar in acel moment, o astfel de rezolutie a ecranului va deveni o obisnuinta pe telefoane.

Telefoanele care vor fi pregatite pentru Daydream vor aparea din toamna de la producatori precum Samsung, LG, HTC, Huawei, Xiaomi, ZTE, Asus si Alcatel, scrie The Verge. Astfel, si cei de la Apple vor fi nevoiti sa faca schimbari majore pentru a nu ramane in urma telefoanelor cu Android care vor oferi o experienta superioara pentru realitatea virtuala.

Adauga un comentariu