National

Olimpicii romani au obtinut patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Publicat: 06 iul. 2015
1

Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, la care au participat 44 de concurenti din 10 tari, informeaza, luni, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS).

Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii la cea de-a XXII-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Astfel, laureat cu argint la editia precedenta, Alexandru Velea, elev in clasa a XII-a la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a cucerit in acest an medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obtinute de RaresDarius Buhai, elev in calsa a XII-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita si ValentinMarius Harsan, elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medalia de bronz a fost castigata de Andrei Popa, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui.

La editia din acest an a CEOI au participat 44 de concurenti din 10 tari.

Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa Romaniei.

Adauga un comentariu