Hardware

Tegra 2 se impune pe piata tabletelor

Publicat: 03 iun. 2011

Platforma Tegra 2 de la nVidia a reusit sa se impuna pe piata tablet PC-urilor, si a inceput timid sa-si faca aparitia si in smartphone-uri.

Ea este realizata in jurul unui CPU dual core ARM la 1 GHz, GPU performant si memorie DDR2 low power. Intel si-a dorit sa intre pe aceste piete noi de cand a lansat procesoarele Atom.

Acestea sunt tot procesoare x86. Si incet sunt si ele suportate de producatorii de sisteme de operare mobile, axati pana acum pe arhitectura ARM. Totusi ultima versiune de Google Android, Honeycomb (3.0), realizata pentru tablet PC-uri, desi compatibila x86, este deloc finisata in aceasta directie.

Sigur asta este explicatia pentru care un tablet PC realizat in jurul platformei Oak Trail, cu procesor Atom Z670 la 1.66 GHz, cu 512 KB memorie cache L2 si Hyper-Threading, se misca in Android mult mai prost decat unul cu platforma Tegra 2. Cel putin asa reiese dintr-o comparatie observata la Computex, intre un tablet Motorola Xoom (Tegra 2), si unul Intel Marco Polo 2 (Atom Z670).

 loading...

Adauga un comentariu