Economic Local

Tinerii antreprenori invata cum sa isi dezvolte afacerile in cadrul unui nou program

Publicat: 07 sept. 2017
1

Pana pe data de 27 septembrie se depun proiecte in cadrul apelului „România profesionala – Resurse umane competitive” dedicata formarii managerilor si antreprenorilor din companii ce activeaza în sectoare precum turismul si ecoturismul, industriile creative, tehnologia informatiiei si comunicatiilor sau bioeconomia, biofarmaceutica si biotehnologiiile.

Angajatii care vor putea beneficia de aceasta linie de finantare trebuie sa provina din companii ce îsi desfasoara activitatea în alte regiuni decât Bucuresti-Ilfov, fiind eligibile doar regiunile mai putin dezvoltate (Nord-Vest, Nord-Est, Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Vest).

Citeste si : EXPLOZIV! Cladirile SC Unirea – Bunge Iasi sunt demolate ilegal?

O noutate a acestei linii de finantare fata de altele similare anterioare este flexibilitatea mai mare a finantatorului cu privire la activitatile si programele de formare ce pot fi derulate. Desi beneficiarii finali ai acestei linii de finantare sunt managerii si antreprenorii si, implicit, companiile prin beneficiile aduse în urma perfectionarii resurselor umane proprii, nu întreprinderile sunt cele care pot accesa fondurile nerambursabile în mod direct. Organizatiile care pot depune proiecte sunt: organizatiile sindicale; organizatiile patronale; asociatiile de întreprinderi”, au precizat reprezentantii Programului Operational Capital Uman (POCU).

Citeste si : Americanii au inchis fabrica de ulei Unirea SA

Pe aceasta linie de finantare sunt acceptate si cursuri cu alte tipuri de acreditari – deseori mult mai utile si dorite de catre manageri datorita gradului mai mare de specializare oferit, precum: Project Management Professional (PMP), Certified Associate in Project Management (CAPM) sau chiar mini-MBA-uri.

Citeste si : EXPLOZIV! Dispare un mare brand al Iasului! Americanii demoleaza cea mai veche fabrica din oras – FOTO

Adauga un comentariu