Magazin

Viata dubla a unui preot roman: ziua la altar, noaptea… – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 nov. 2012

Are 40 de ani si reuseste sa se imparta perfect intre slujbele tinute in altar si concertele in care il interpreteaza cu succes pe marele Elvis Presley. Numele lui real este Antoniu Petrescu, dar in Italia este cunoscut sub numele de Don Elvis. Ziua este omul Bisericii, iar noaptea se transforma in cel ce a fost regele rock-ului.

Nascut la Bucuresti, pe 15 septembrie 1972, pe Soseaua Giurgiului, in Berceni, Antoniu s-a mutat cu intreaga familie, dupa doar 3 ani, in Pantelimon. La scoala si-a dat seama ca are un viitor in muzica, pentru ca a invatat sa cante la trompeta, intrand in gimnaziu chiar intr-o orchestra care participa la Congresele PCR sau il intampina pe Ceausescu la diverse manifestari. Interesul pentru Biserica a venit normal intr-o familie catolica cu o aplecare spre valorile religiei. A urmat apoi intalnirea cu Elvis, povestita plastic chiar de Antoniu, intr-un interviu postat pe site-ul personal.

„In adolescenta, o intamplare deosebita din acea perioada de cautari si zbucium sufletesc m-a facut sa ma gandesc mai serios asupra existentei lui Dumnezeu… Intrucat eram devotat Sfantului Anton, intr-o zi, rugandu-ma, i-am cerut „facatorului de minuni” sa-l vad pe Elvis la televizor. Tinand cont ca majoritatea emisiunilor din Romania, din acea vreme, erau dedicate propagandei comuniste era destul de greu sa se indeplineasca ruga mea. Si totusi..in duminica ce a urmat, faimosul cantaret american Elvis Presley a avut o aparitie la…televiziunea romana. L-am vazut pe micul ecran!!! Nu-mi venea sa cred… Desigur, pentru mine a fost un semn!”.

Semnul aparut la televizor s-a transformat in certitudinea din viata reala, Antoniu intrand la Seminarul Teologic din Iasi in toamna lui 1989, pe care l-a parasit in 1992, ca urmare a unor „mentalitati diferite”. In 1993 a ales sa plece in Italia, „pentru ca aici este inima religiei catolice”.  Vreme de 6 ani, pana in 1999, a studiat teologia la seminarul din Anagni si obtine licenta in specializarea Ecleziologia Pastorala. In 2004 este sfintit chiar de Vatican ca preot intr-o localitate din centrul Italiei, Avezzano, unde dimineata merge si tine slujbe, nunti si botezuri, iar seara se transforma pe scena de concerte intr-un veritabil Elvis!

„Am trait intotdeauna cu aceste doua pasiuni, biserica si muzica. Pe scena ma transform in Elvis, mai ales ca muzica vine de la Dumnezeu. El avea voce, talent, carisma, ca sa nu mai vorbim de generozitate. Nu prea am timp sa ma ocup cat as vrea de latura artistica, am mereu nunti, inmormantari, slujbe. Dar ma descurc, cred eu”.

Rasfatat in primul rand al presei italiene, care a scris in repetate randuri despre performantele sale pe scena, dar si despre cat de implicat este in meseria de preot, Don Elvis va aparea intr-un film documentar ce urmeaza sa fie lansat in Italia de o mare televiziune. La el acasa au facut reportaje si francezii de la TF1, si agentia Reuters si multe alte institutii media de mare prestigiu mondial. Romanul scoate CD-uri pe banda rulanta, face clipuri la cererea publicului si-si permite sa viziteze Graceland (Memphis), casa idolului Elvis, de unde s-a intors coplesit de amintiri.

In ciuda reticentei la adresa romanilor, pana si italienii au fost nevoiti sa recunoasca evidenta lucrului bine facut in cazul lui Antoniu Petrescu: „Intre altar si scena este o punte foarte subtire, pe care nu multi reusesc sa se mentina. Don Elvis nu numai ca reuseste, dar face si spectacol, unind prin felul lui de-a fi si prin entuziasm doua lumi straine”.

Viata de noapte a unui preot

Sursa: wowbiz.roloading...

Comentarii
  • In Italia lumea e deschisa,nu e ca la noi,si preoti vin in TV.nu numai sa vorbeasca de religie,tot felul e subiecte de interes public.LA NOI NU CUMVA SA TE ATINGI DE ACESTI SECURISTI AI DOMNULUI.DE ASTA SUNTEM O TARA DE RAHAT CA NE DOMNIM PREA MULT

Adauga un comentariu