Eveniment-Social

Agentii economici vor plati luna aceasta si impozitul pe luna decembrie

Publicat: 21 ian. 2000

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, pe care agentii economici trebuie sa o depuna pana la 25 ianuarie, va suferi unele modificari. Astfel, printr-o hotarare recenta a Ministerului de Finante, contribuabilii vor completa la litera C a acestei declaratii, privind „impozitul de profit”, numai randurile 11-14, referitoare la „impozitul pe profit datorat”, „impozitul pe profit de plata” si „impozitul pe profit datorat in avans”. Aceasta modificare se refera la modalitatea de calculare a impozitului pe profit aferent lunii decembrie a anului trecut.

„In contul impozitului pe luna decembrie a anului 1999 contribuabilii vor trebui sa plateasca o suma egala cu impozitul pe profit datorat lunii noiembrie, pana la 25 ianuarie urmand a fi achitat impozitul pe profit aferent trimestrului patru al anului trecut. Daca va exista o diferenta, aceasta va fi regularizata odata cu depunerea bilanturilor contabile, la incheierea anului fiscal”, ne-a declarat Silvia Raileanu, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice si a Controlului Financiar de Stat (DGFPCFS) Iasi.

La recenta intalnire a reprezentantilor filialei locale a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii cu mass-media, acestia au luat o pozitie extrem de dura fata de masura Ministerului de Finante, prin care agentii economici sunt obligati inca din luna ianuarie sa-si achite impozitul pe profit aferent lunii decembrie a anului trecut.

Printre motivele acestui protest se numara faptul ca ultima luna a fiecarui an este de obicei „moarta”, multe societati intrerupandu-si activitatea mai bine de doua saptamani. „Nu ni se pare normal sa platim miliarde de lei, in conditiile in care activitatea a fost intrerupta, iar multi dintre patronii de societati comerciale aloca sume importante de bani pentru acordarea unor prime de sarbatori”, si-a explicat pozitia Traian Dobre, presedintele filialei iesene a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.loading...

Adauga un comentariu