News Flash:

Credite pentru agricultura garantate de PD

30 Octombrie 2000
662 Vizualizari | 0 Comentarii
Agricultura ramane pentru democrati o prioritate nationala. Este nevoie de o strategie pentru a pune pe picioare o agricultura moderna, performanta, insolita de programe de dezvoltare rurala, care sa serveasca intereselor taranilor, in fond, Romaniei.
Presedintele Petre Roman sustine ca pentru a crea o agricultura moderna in Romania trebuie ca taranii sa primeasca credite agricole si subventii, in pretul produselor agricole de baza, credite pentru achizitionarea masinilor, uneltelor si utilajelor. Creditul pentru achizitionarea masinilor agricole va fi realizat astfel: avansul de 30% din valoarea creditului pus la dispozitie de catre stat, iar diferenta va fi platita cu o dobanda anuala subventionata cu 70%.
De asemenea, creditul agricol pentru productie trebuie sa tina seama de specificul fiecarei activitati agricole si va putea fi garantat cu recolta viitoare. Practica moderna impune acordarea de inlesniri producatorilor de masini agricole pentru cei care cumpara sau pentru leasing. Producatorii trebuie, la randul lor, sa beneficieze de facilitati fiscale. Partidul Democrat si presedintele Petre Roman au o solutie: crearea Societatii Nationale de Leasing.
O agricultura moderna si performanta inseamna si necesitatea organizarii unor exploatatii agricole eficiente, prin politici de credite si subventii. Statul trebuie sa stimuleze asemenea organizari de exploatatii agricole, sistem care functioneaza din plin in Uniunea Europeana si care permite crearea unor complexe de productie agroalimentara.
Tot acest context va asigura permanentizarea mecanismelor de plata a produselor industriale pentru agricultura dupa recoltare.
Partidul Democrat si presedintele Petre Roman militeaza pentru improprietarirea familiilor tinere stabilite la sate cu pana la 5 ha teren agricol din terenurile aflate in domeniul privat al statului. Democratii vor insista ca tinerii de la sate sa primeasca fonduri pentru infiintarea unor forme agricole optime si dezvoltarea de servicii agricole si neagricole. Scolile din mediul rural si liceele cu profil agricol vor trebui sa dispuna de suprafete agricole si sa fie dotate cu tehnica adecvata pentru efectuarea practicii agricole.
Democratii si presedintele Petre Roman isi propun sa surmonteze decalajul existent la ora actuala in Romania intre sat si oras. Satul romanesc are nevoie cu adevarat de civilizatie moderna si merita acest tip de civilizatie. Satul romanesc si locuitorii lui, in special cei tineri, au nevoie de locuri de munca moderne.
Partidul Democrat si presedintele Petre Roman vor acorda o atentie deosebita dezvoltarii si imbunatatirii infrastructurii rurale. Aceasta impune: pietruirea drumurilor comunale, modernizarea drumurilor de interes public si turistic; realizarea unor retele de aductiune si distributie a apei, retele de canalizare, fose septice si statii de epurare; construirea de drumuri agricole paralele cu drumurile nationale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013850 (s)