Magazin

Masina care consuma 2,8 l/100 km vine si in Romania – FOTO

Publicat: 14 mart. 2012
Cea mai economica versiune a noului Peugeot 208 – model expus la Salonul auto de la Geneva – promite un consum de vis: 2,8 l/100 km. Subcompactul francez si-a insusit cu succes o strategie de tip japonez.
In 2007, Mazda producea o mica revolutie, odata cu lansarea unui model subcompact mai usor cu peste o suta de kilograme decat cel pe care il inlocuia. Cinci ani mai tarziu, Peugeot face acelasi lucru cu urmasul lui 207.
Noul 208 este cu sapte centimetri mai scurt (3,98 metri lungime) si cu pana la 175 de kilograme mai usor, in functie de dotari. Efectele benefice ale dietei vor putea fi remarcate foarte clar la pompa. Acolo unde, indiferent de motorizarea preferata, se va ajunge mai rar. 
Unitatile alimentate cu benzina ale noului Peugeot 208 au trei cilindri si cel mult 1.2 litri. Cea mai economa versiune – una turbodiesel, echipata cu sistemul microhibrid Peugeot – se lauda cu un consum mixt impresionant, numai 2,8 l/100 km si emisii pe masura: 87 de grame CO2 pe kilometru. 
Peugeot 208  concureaza cu Volkswagen Polo, Renault Clio, Opel Corsa, Mazda2, Toyota Yaris, Dacia Sandero, Kia Rio, Hyundai i20, Suzuki Swift, Skoda Fabia, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Chevrolet Aveo, Fiat Punto. 
In Romania apare in luna mai.
Sursa: evz.ro
Adauga un comentariu