Magazin

O fi semn rau? – Torta olimpica s-a stins

Publicat: 21 mai 2012
1

Torta olimpica ce a pierdut flacara, luni, se afla pe scaunul cu rotile a lui David Follett, un sportiv cu sanse mari la o medalie in turneul de badminton din cadrul Jocurilor Paralimpice, transmite Reuters.

Flacara s-a stins din cauza unei defectiuni a arzatorului. Nu este iesit din comun sa se stinga torta, acest incident putand sa apara din cauza conditiilor meteorologice extreme„, a declarat un purtator de cuvand al Locog, comitetul organizator al Jocurilor Olimpice.

Torta a fost special conceputa si testata in centrul climatic al uzinelor BMW din Munchen, unde s-au facut eforturi pentru ca flacara sa reziste in orice conditii meteorologice. Din fericire, organizatorii pastreaza o flacara de rezerva, aprinsa tot la Olimpia, in convoiul care insoteste torta olimpica.

„Pastram flacara-mama>> intr-o lanterna special construita, astfel incat sa fim asigurati in eventualitatea in care tortele de la stafeta se sting dintr-un motiv sau altul” au completat reprezentantii organizatorilor.

Designerii tortei, fabricata dintr-un aluminiu aurit, cu 8.000 de microperforatii, sustineau la inceputul saptamanii trecute ca aceasta poate suporta orice fel de conditii meteorologice.

La sfarsitul zilei de luni, 113 persoane vor fi purtat torta pe o distanta de 217 kilometri.

Sursa: cotidianul.ro

Adauga un comentariu