Actualitate

Sinucidere in lumea interlopa

Publicat: 23 ian. 1999

•”Nu ma ingropati ci ma ardeti”, au fost ultimele cuvinte scrise pe un biletel aflat sub presul de la usa camerei sale
•Cristian Matei controla o parte din reteaua mafiota din cartierele Nicolina si Frumoasa, dar petrecerile si cheltuirea fara nici o noima a banilor „produsi” l-au adus in ultimul timp aproape de sapa de lemn

In seara zilei de 21 ianuarie, in cartierul Nicolina s-a petrecut o drama zguduitoare. Vestea ca un tanar s-a aruncat de la etajul opt si a cazut direct in cap s-a imprastiat cu viteza fulgerului. Tragedia s-a petrecut in strada Nicolina nr.14, bloc 941, de pe platforma caruia si-a dat drumul Cristian Matei, 28 ani. Acest gest se pare ca a fost facut din cauza ca Matei intrase intr-un clan mafiot si a facut datorii mari la diferiti indivizi, creditorii fortandu-l sa plateasca. O echipa operativa a cotidianului „Ziua de Iasi„, a fost prezenta la fata locului si este in masura sa va prezinte filmul evenimentelor tragice din noaptea de 21 ianuarie.

•Creierul lui Cristian Matei a improscat un perete pana la inaltimea de trei metri

In jurul orei 23, vecinii care locuiau la parterul blocului 941 au auzit o bufnitura, urmata la cateva fractiuni de secunda de un ultim geamat al unui barbat. Cand au iesit sa vada ce se intampla, in spatele blocului, chiar langa garaje, zacea inert trupul chircit al unui tanar. Capul era zdrobit de asfalt, sangele amestecat cu creier formase deja o balta in jurul parului naclait. Peretele din imediata apropiere era stropit cu un amestec alb-rosiatic, pana la o inaltime de aproximativ trei metri. Cadrele Sectiei V Politie au venit in cea mai mare graba, constatand decesul lui Cristian Matei. La nivelul Inspectoratului Judetean de Politie a fost organizata de urgenta o echipa operativa complexa, formata din ofiteri ai Biroului Politiei Criminale, procurori criminalisti si medici legisti. In urma cercetarilor, atat asupra cadavrului, cat si a conditiilor in care s-a produs decesul si a datelor cu privire la platforma de pe care sinucigasul a plonjat in gol, au condus la concluzia ca a fost sinucidere, eliminandu-se toate suspiciunile unui atac asupra victimei. Mama lui Cristian Matei este in prezent internata la Spitalul Clinic Universitar Socola, suferind afectiuni psihice.

•Sora sinucigasului a gasit biletul morbid sub presul de la usa camerei sale

Cristian Matei a lucrat, alaturi de tatal sau, Dumitru la „Metalurgica„, pina in 1994, cind a renuntat la meseria de lacatus mecanic si a intrat intr-o retea care se ocupa de trafic cu valuta. O perioada i-a mers destul de bine in aceasta ipostaza, reusind sa ajunga sa controleze o parte din reteaua mafiota din cartierele Nicolina si Frumoasa, dar petrecerile si cheltuirea fara nici o noima a banilor „produsi” l-au adus in ultimul timp aproape de sapa de lemn. Cristian era inglodat in datorii si de multe ori a fost ingrozitor de disperat.

Dupa cum ne-a informat tatal sau, Cristian Matei a mai lasat bilete disperate si in urma cu doi ani, dar nu si-a adus la indeplinire intentia decat alataieri. Dupa ce s-a sinucis, una dintre cele trei surori ale sale, Luiza Dumitru, a gasit sub presul din fata camerei sale un bilet in care era inscris „nu mi-a fost usor de scris, dar vreau sa ma intelegeti. Nu ma ingropati, ci ma ardeti”.

Cadavrul a fost depus la capela cimitirului „Sf. Vasile” si, contrar ultimei dorinte a lui Cristian, el va fi ingropat dupa obiceiul crestinesc.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit