Eveniment-Social

Elev din Iasi, medaliat cu argint la Olimpiada Internationala de Matematica – FOTO

Publicat: 17 iul. 2016
Ovidiu Avadanei, elev in clasa a XII-a la Colegiul NationalEmil Racovita” din Iasi a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internationala de Matematica, desfasurata in perioada 6 – 16 iulie 2016 la Hong Kong. La aceasta editie au participat elevi de liceu din peste o suta de tari si regiuni. Elevul, indrumat de profesorul Catalin Budeanu, s-a remarcat inca din anul 2009, de-a lungul anilor de gimnaziu si liceu, el obtinand rezultate deosebite la Olimpiada Nationala de Matematica si Balcaniada de Matematica.
„In ultimii 20 de ani, la Olimpiada Internationala de Matematica, au reprezentat Iasul, in mod stralucit, doi elevi. Ovidiu Avadanei este cel de-al treilea, prin urmare nu este usor sa vorbesti despre un astfel de copil. Ovidiu este caracterizat de o vointa de fier, iubeste matematica, si-a daruit tot timpul si toata energia matematicii, iar astazi matematica l-a rasplatit. Sunt foarte fericit ca l-am avut elev, ca i-am urmarit si ghidat frumosul traseu si ca  alaturi de el am acceptat noi si noi provocari matematice, depasindu-mi mereu limitele” ne-a marturisit profesorul Catalin Budeanu.
„Ovidiu este un elev exceptional, care, desi iubeste enorm matematica, nu a neglijat formarea sa holistica, obtinand rezultate remarcabile si la celelalte discipline, fiind in acest an si seful de promotie al Colegiului National „Emil Racovita”. Este un elev dornic de cunoastere, care a intalnit un profesor de matematica dedicat, care i-a impartasit visul, i-a fost alaturi, indrumandu-l cu competenta, rabdare si pasiune. Aceasta intalnire fericita a determinat evolutia lui si obtinerea acestor rezultate exceptionale” a declarat directorul Colegiului National „Emil Racovita”, profesor Paula Gavrilescu. 
Adauga un comentariu